Șeful DSU, după ce Firea a acuzat că instalația de la TIR-ul ATI de la “Victor Babeș” ar fi fost montată greşit: S-a refăcut instalaţia la recomandarea firmei care are stocatorul de oxigen – Esential

Senatorul PSD Gabriela Firea a acuzat că TIR-ul ATI de la Spitalul “Victor Babeș” avea mai multe defecţiuni, iar în urmă cu 5 zile instalaţia de oxigen ar fi fost schimbată, dar ar fi fost instalată greşit. În replică, șeful DSU, Raed Arafat, a susținut că instalaţia de oxigen a Unităţii Mobile de Terapie Intensivă a fost refăcută instalaţia la recomandarea firmei care are stocatorul de oxigen, iar “totul corectat” înainte ca TIR-ul să fie dat în funcţiune.

  • ”Doamne, ce se întâmplă cu ţara noastră? Incompetenţa ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienţi morţi la Victor Babeş, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecţiuni.
  • În urmă cu 5 zile, instalaţia de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greşit”, a scris, luni seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a răspuns, într-o conferință de presă, susținând că instalaţia de oxigen a fost refăcută, dar nu pentru că fusese instalată greșit.

  • “Nu a fost instalată greşit. La un moment dat, firma care a făcut instalaţia de oxigen nu era firma care era, să zicem, agreată sau care lucra cu firma de stocatoare de oxigen.
  • Mai mult, ţeava care a fost instalată era de altă dimensiune şi necesita alte acţiuni de autorizare, motiv pentru care s-a refăcut instalaţia la recomandarea firmei care are stocatorul şi a fost totul corectat înainte să fie TIR-ul dat în funcţiune.
  • Deci, asta e o situaţie care arată că, totuşi, chiar dacă s-a făcut, a fost schimbat acest lucru din timp, înainte să intre TIR-ul în funcţiune. Acest lucru nu s-a făcut ca improvizaţie, şi doar că firma care a făcut prima instalaţie a făcut-o cu anumite ţevi care nu erau potrivite pentru ce trebuia să funcţioneze acolo.
  • Şi atunci a fost repetată lucrarea, de asta a durat şi vreo două zile în plus să fie pus TIR-ul în funcţiune. Asta a fost o chestiune care, într-adevăr, s-a întâmplat”, a susținut Raed Arafat.

Trei pacienți COVID-19 au murit luni după o defecțiune la TIR-ul ATI – unitatea mobilă de Terapie Intensivă – de la Spitalul Victor Babeș din București, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La acel moment, în TIR-ul ATI – care fusese pus în funcțiune sâmbătă – erau internați 8 pacienți. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis o anchetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *