SEO pas cu pas. Sfaturi pentru incepatori

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Procesul de optimizare SEO este totalitatea actiunilor pe care un administrator de site le face, cu scopul de a ajunge cat mai sus in cautarile motoarelor de cautare. In ultimii ani s-a dus o lupta incrancenata intre concurentii din diverse domenii, iar costurile optimizarii au crescut simtitor. Asta nu inseamna ca nu se poate obtine un site care rankeaza bine, fara investitii foarte mari. Pentru asta insa, este nevoie de respectarea unor reguli importante.

Cei de la seopower.ro au evidentiat cateva dintre aceste reguli, in asa fel incat orice incepator sa poata lua un start corect in procesul de optimizare.

Care sunt pasii pentru un site optimizat SEO corespunzator?

1. Site-ul trebuie sa fie construit corect. Acest lucru inseamna ca trebuie sa se acorde o atentie sporita procesului de optimizare site onpage, trebuie sa se asigure o structura perfecta pentru dispozitivele mobile si sa se creeze un continut care raspunde la cat mai multe intrebari. O constructie corecta a site-ului nu inseamna doar o constructie destinata motoarelor de cautare, ci si destinata oamenilor.

2. Trebuie sa se inteleaga cum cauta oamenii. Este important sa se inteleaga ce cauta oamenii si cum cauta, pentru a li se putea oferi raspunsuri cat mai relevante. Pana la urma, orice site trebuie sa ofere continut pentru oameni, in primul rand. Marea greseala pe care o fac foarte multi administratori de site-uri este faptul ca fac un continut doar pentru motoarele de cautare.

3. Trebuie sa se obtina cat mai multe backlinkuri de calitate. Niciun site nu va ajunge pe primele pozitii in Google daca nu este recomandat de alte site-uri. Aceste recomandari se fac prin backlinkuri venite din advertoriale sau bannere. Chiar daca orice backlink conteaza, incepatorii trebuie sa se asigure ca toate linkurile care vin catre site-ul pe care il detin sunt relevante si au o calitate foarte buna. O campanie de advertoriale trebuie sa fie gandita cu foarte mare atentie, in asa fel incat sursele de backlinkuri sa aduca o valoare reala.

4. Trebuie sa se acorde o atentie sporita retelelor de socializare. Facebook, Instagram sau Youtube sunt surse excelente de trafic si de backlinkuri. Oamenii isi petrec 80% din timpul online pe aceste retele, asadar, sunt locuri mai mult decat ideale pentru promovare atunci cand publicul targhetat se regaseste acolo.

5. Trebuie sa se pastreze o doza mare de flexibilitate. O strategie care functioneaza astazi s-ar putea sa nu mai functioneze la fel de bine maine. Tocmai de aceea, trebuie sa se pastreze o doza puternica de flexibilitate si de putere de adaptare. Un site care are succes pe termen lung este un site care se poate adapta in functie de ceea regulile impuse de uriasii din domeniu, mai exact de Google, Facebook sau Youtube.

Procesul de optimizare nu este unul simplu si pentru un incepator poate sa insemne o multime de incercari si de piedici. Tocmai de aceea, celor care nu au suficient timp le este recomandat sa apeleze la o firma specializata in optimizare SEO.

spot_imgspot_img