Servicii de dezinsectie pentru combaterea insectelor din interior

servicii de dezinsectie de la BLA Shine

Contrar credintei populare, o infestare cu gandaci nu are absolut nimic de-a face cu igiena precara. Animalele nu vin din afara, ci sunt aduse cu provizii sau obiecte infestate si apoi raspandite. Deoarece daunatorii de depozitare sunt nocturni, ei sunt adesea greu de observat sau sunt reperati doar atunci cand infestarea este deja atat de avansata, incat gandacii se muta si din ascunzatoarele lor in afara intunericului. Specia gandacilor de bucatarie cuprinde aproximativ 4600 de specii, care sunt in principal native din tropice si subtropice. Intre timp, insa, au existat si cateva specii introduse in tara noastra, dintre care cele mai comune sunt gandacul oriental si gandacul american. Cu toate acestea, gandacii de bucatarie orientali sunt cei mai des intalniti, iar pentru combaterea lor ai nevoie de servicii de dezinsectie.

Specii de gandaci – Asemanari

Aproape toate speciile au unele asemanari, dar prezinta si diferente majore in ceea ce priveste aspectul si comportamentul lor. Ceea ce toate speciile au in comun este ca prefer intunericul. De asemenea, sunt foarte agili si se pot deplasa la viteze de peste 5 km/h. Ascunzatoarele lor sunt de obicei in mici crapaturi sau fante; prefera locurile calde si umede. Deoarece gandacii pot supravietui numai in medii constant calde, casele incalzite sunt un habitat ideal pentru ei. In plus, exista suficiente surse de hrana in majoritatea gospodariilor private si a fabricilor pentru a le asigura supravietuirea. Daunatorii de depozitare sunt nocturni si se hranesc cu diverse substante de origine animala si vegetala – inclusiv piele, hartie si alte textile. Cu toate acestea, sunt preferate proviziile de hrana pentru oameni si animale.

Gandacii isi depun ouale in pachete de oua, asa-numitele oothecae, care contin aproximativ 20-50 de oua. In functie de specie, gandacul femela poarta pachetul de ou pe corp pentru diferite perioade de timp. Dezvoltarea de la larva la gandacul adult are loc in mai multe etape si dureaza pentru majoritatea speciilor cateva saptamani pana la luni – in conditii nefavorabile chiar si pana la doi ani.

Servicii de dezinsectie – Furnici

Furnicile nu sunt neobisnuite in Romania. Desi se raspandesc in principal in paduri si pajisti, unele dintre specii pot invada si casele si apartamentele, potential prezentand atat un risc pentru sanatate, cat si daune economice. Daca furnicile s-au strecurat in interior, ar trebui sa actionezi rapid, contactand firma de servicii de dezinsectie.

Servicii de dezinsectie – Purici si plosnite

Ai pustule care te mancarime pe corp si poate ai fost in vacanta sau ai cumparat un articol folosit? Atunci s-ar putea sa fi adus plosnite in casa ta. Spre deosebire de prejudecatile comune, insa, acest lucru nu are absolut nimic de-a face cu lipsa de igiena, ci cu contactul cu un mediu sau obiect contaminat. De regula, nu exista niciun pericol direct din cauza unei infestari de plosnite sau purici. Pana in prezent, nu au existat cazuri confirmate de transmitere a bolii. Cu toate acestea, muscaturile sangerinde provoaca mancarimi severe si de lunga durata la majoritatea oamenilor. Se pot forma si vezicule si pustule sau chiar poate aparea o reactie alergica. Daca ai astfel de insecte in casa ta si multe altele, atunci solicita servicii de dezinsectie de la BLA Shine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *