Servicii de tractari auto rapide si eficiente

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu siguranta orice sofer s-a gandit deja ce ar trebui sa faca in situatia in care ar ramane cu masina blocat in drum. Sau poate deja a fost pus in aceasta situatie neplacuta si a trebuit sa apeleze la o firma de tractari auto.

Trebuie mentionat ca nu toate aceste firme de tractari si asistenta rutiera ofera servicii profesioniste. Tocmai de aceea, dorim sa venim in intampinarea nevoilor conducatorilor auto si sa oferim cateva recomandari care sa ajute in gasirea celei mai bune firme de tractari auto Brasov.

Tractari auto

Atunci cand avem probleme cu masina solutia cea mai eficienta si care ne poate scoate din situatia respectiva este sa apelam la o firma specializata in tractari auto Brasov si asistenta rutiera.

Chiar daca multi soferi au uitat acest aspect, tractarea unui autovehicul pe drumurile nationale este reglementata prin lege.

Trebuie sa luati in calcul si aspectul legal, remorcarea unei masini trebuie sa respecte prevederile din art. 157 cu normele legale privind remorcarea unui autovehicul, in caz contrar contraventiile pot ajunge de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 RON si 2500 RON.

Extras din art. 157

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul trăgator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului cand remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice in lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci cand sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia „Fara semnalizare”, precum si indicatorul „Alte pericole”.

– daca remorcarea se realizeaza prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platforma de remorcare a partii din fata a autovehiculului remorcat, atunci in acesta nu trebuie sa se afle nicio persoana.

– se interzice remorcarea unui autovehicul cu doua roti, cu sau fara atas, a autovehiculului al carui sistem de directie nu functioneaza sau care nu este inmatriculat ori inregistrat sau cand drumul este acoperit cu polei, gheata ori zapada. Se interzice si remorcarea a doua sau mai multe autovehicule, a carutelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana ori a utilajelor agricole.

– prin exceptie de la prevederile de mai sus, se permite remorcarea unui autovehicul al carui sistem de directie nu functioneaza numai in cazul cand remorcarea se realizeaza prin suspendarea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat pe o platforma de remorcare.

– conducatorul poate impinge sau tracta, cu propriul autovehicul, in situatii deosebite, pe distante scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul in functiune sau pentru a efectua scurte manevre, fară a pune in pericol siguranta deplasarii celorlalti participanti la trafic.

Nu este recomandat sa apelati nici la persoane care ofera servicii de remorcari si care nu sunt autorizate sa tracteze autoturisme.

Apelarea la o firma de tractari auto este cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

spot_imgspot_img