Servicii terenuri sportive – Tunderea gazonului

servicii terenuri sportive

Tunderea terenului de pe terenurile sportive se efectueaza destul de des – aproximativ de doua pana la trei ori pe saptamana. Aceasta frecventa se datoreaza diverselor motive. Ai nevoie de servicii terenuri sportive, deoarece gazonul trebuie tuns, si nu taiat, folosind masini speciale de tuns iarba. Cosirea regulata a terenului sportiv previne bolile si slabeste buruienile. Soiurile de iarba folosite pentru gazonul sportiv provin din pasuni. In timpul cositului, tulpinile de buruieni sunt, de asemenea, taiate. Datorita acestor caracteristici ale ierburilor, a ingrijirii adecvate si cositului, gazonul sportiv devine puternic, dens si sanatos.

Cand si cum sa tunzi un teren sportiv?

Totul depinde de rata de crestere a gazonului sportiv, de inaltimea de taiere aleasa si de o serie de alti factori. Exista recomandari de specialitate, care spun ca gazonul de pe terenul sportiv se tunde pe masura ce creste, variind inaltimea acoperirii in functie de conditiile meteo. Firma de servicii terenuri sportive nu va lasa ca iarba sa creasca mai mult de  5,5-6 cm, deoarece gazonul isi va pierde calitatile estetice. Firma de servicii terenuri sportive va cosi des gazonul si nu-l va taia mult pentru a nu traumatiza firele de iarba. In timpul secetei nu va cosi la baza firelor de iarba, ci doar va taia varfurile ingalbenite. De asemenea, firma profesionala stie ca nu trebuie sa coseasca gazonul inainte de inghet si imediat dupa udare.

Inaltimea maxima a gazonului pe terenul de fotbal este de 5 cm, ca aproape tot ce este pe stadion, acest lucru fiind reglementat de expertii FIFA. In practica, in multe tari abordarea cosirii gazonului de pe terenul sportiv este diferita. De exemplu, greenkeeperii britanici au dezvoltat propria lor metoda, prin cresterea cu 0,5 cm a inaltimii gazonului, pe banda de pedeapsa, unde se joaca cele mai grele batalii. Cosirea terenurilor de fotbal inseamna de obicei o inaltime de cel mult 3,5 cm, iar pe unele stadioane pana la 2 cm. Dupa cosire, mingea se misca mai bine, gazonul de sport devine elastic si nu moale, ceea ce reduce probabilitatea de crampe in timpul jocului, mai ales pentru cei obisnuiti sa se antreneze pe terenuri artificiale de fotbal. Astfel, inaltimea de cosire a gazonului pe terenul de fotbal este selectata individual in fiecare caz. 

Insa, decizia legala este intotdeauna aceeasi si nu poate fi schimbata. Terenul de fotbal este intotdeauna cosit in latime, directionand alternativ tehnica de la o margine la alta, pentru a zdrobi iarba in directii diferite. Ca urmare, terenul de fotbal devine cu dungi, iar arbitrilor le este mai usor sa navigheze in timpul meciului. Este nerealist sa tunzi gazonul de pe terenul sportiv corect si eficient, fara utilizarea unor echipamente speciale. Specialistii de la firma de servicii terenuri sportive folosesc masini de tuns iarba profesionale pentru terenurile de fotbal si golf, precum si alte echipamente specializate pentru intretinerea gazonului de pe terenul sportiv. 

Vrei sa construiesti un teren sportiv de calitate? Nu ezita sa contactezi echipa de la SportsFields!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *