Sfaturi pentru întreținerea unei mașini de spălat LG

Instalarea corectă și întreținerea corespunzătoare îți asigură o durată de viață a mașinii de spălat LG mult mai mare decât dacă ai neglija aceste aspecte. Întreținerea corectă a mașinii de spălat te scapă de stresul cauzat de o defecțiune, insă sunt și situații care nu depind de tine și în care ai nevoie de reparații mașini de spălat LG și de piese de schimb pentru a o putea folosi în continuare.

Ce presupun instalarea, folosirea și întreținerea corecte?

În primul rând, nu plasa masina de spălat în locuri cu temperatura foarte joasă pe timp de iarnă (garaj sau pivnită) și ai grijă să nu plasezi țevile de alimentare cu apă la exterior. Acestea pot îngheța peste iarnă. Dacă acestea sunt totuși la exterior și nu ai de ales, izolează-le foarte bine si verifică-le pe parcursul iernii.

Apoi, la montarea mașinii de spălat, fie de către tine personal, fie de către un specialist, trebuie scoase suruburile si placa pentru stabilizarea cuvei la transport. Dacă nu le vei scoate, mașina va scoate zgomote (batai ritmice ale tamburului).

La fiecare folosire, ai grijă să folosești numai detergent pentru mașini de spălat automate, pentru că cel pentru spălare manuală va înfunda presostatul (componenta care măsoară măsoară presiunea). De asemenea, folosește un detartrant pentru ca filtrele să nu fie în timp înfundate de calcar și verifică buzunarele hainelor. Obiectele uitate pot cauza defecțiuni, pentru care vei avea nevoie neapărat de service mașini de spălat LG pentru reparații și înlocuirea pieselor.

În timp, asigură mașinii tale de spălat durată de viață lungă și cu alte măsuri de igienă: curăță periodic sistemul de scurgere (filtre și furtun) și scurge apa rămasă în furtune. Nu durează mult și te salvează de apariția mirosului neplăcut al hainelor după spălare, semnal că mașina este contaminată cu bacterii.

Echilibrează mașina ta de spălat LG dacă se clatină în timpul stoarcerii, prin ajustarea picioarelor acesteia. Dacă vei ignora acest aspect, în timp se poate dezechilibra și tamburul și din nou vei avea nevoie să apelezi la o firmă de reparații mașini de spălat LG.

De asemenea, dacă mașina pierde apă, poate fi din cauza unei fisuri a garniturii hubloului sau a unui obiect prins între ușă și acesta. Nu este din cauză că nu a fost închisă ușa bine – mașina de spălat te atenționează și nu pornește programul dacă nu poate bloca ușa.

Nu în ultimul rând, scurgerile de apă din spatele mașinii pot arăta că unul dintre furtune (de alimentare sau de scurgere) nu este bine înșurubat, este înfundat sau spart, ceea ce înseamnă că trebuie să îl înlocuiești.

Când să apelezi la service mașini de spălat LG?

Intervețiile sunt de la cele mai simple (de exemplu unde e nevoie de înlocuirea unei singure piese) până la unele complexe (la care se cere înlocuirea mai multora sau a unora mai scumpe).

În lista de piese de schimb masini de spalat LG se numără componentele detașabile sau de prindere (butoane, sertare, ușite, plinte), termostate, rezistențe, presostate, programatoare, instalații electrice, garnituri de ușă, plăci electronice, cuve, rulmenți, carcase, motor etc.

Prosper Service din București, care oferă service mașina de spălat LG în toate sectoarele și Ilfov, cele mai frecvente reparații pe care aceștia le oferă sunt înlocuire pompă de evacuare a apei, rezistență de încălzire, senzor nivel apă, electrovalvă pentru alimentare cu apa, amortizoare cuvă, garnitură hublou, perii motor, închizătoare ușa, rulmenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *