Sfaturi pentru reparatii centrale termice

reparatii centrale termice

Intretinerea unei centrale termice este un aspect foarte important pentru a mentine confortul in casa pe care o detineti. Mentenanta gresita poate implica o serie de consecinte grave precum defectiunile in timpul iernii sau generarea incendiilor. Va oferim mai multe sfaturi foarte utile care sa va fie de ajutor in procesul de intretinere a centralei termice.

Cum se pregateste centrala pentru sezonul rece? Va trebui sa faceti inca de la inceput verificarea si inlocuirea bateriilor aflate in termostatul pentru ambient si se vor curata caloriferele.

Un consum foarte mare de gaz are loc cand o centrala functioneaza pentru apa calda. Pentru ca facturile la gaze sa ramana mici este important sa reflati in mod corespunzator temperatura apei calde, pentru ca ea sa nu se incalzeasca extrem pentru ca va trebui sa se apeleze si la apa rece si se va utiliza centrala mai mult de unde si costuri mai mari pentru consum.

Pentru a mari durata de viata pe care o are schimbatorul bitermic trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte. Schimbatorul este componenta care asigura atat prepararea de apa calda cat si energia pentru incalzire. Piesa aceasta se strica des si costa destul de mult si de aceea ar trebui sa ii prelungiti viata inchizand robinetii cu  bila de apa rece dupa ce apa calda este folosita. De asemenea, pentru a evita deteriorarea centralei ar trebui sa o protejati contra diferentelor de tensiune, folosind un stabilizator pus in priza.

Pentru a evita stricarea centralei termice, este important sa fie facute reviziile tehnice periodice. Astfel centrala este posibil sa aiba nevoie de reparatii centrale termice mai rar. Verificarea unei centrale implica o serie de masuratori care se fac utilizand aparatele verificate metrologic in fiecare an si veti afla daca centrala necesita reparatii sau este functionala.

Dacă locuiești în București sau în județul Ilfov poți apela oricând la MBP Tehnic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *