Şoigu a numit ideea de a interzice ruşilor să intre în UE o manifestare a nazismului

Date:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a numit ideea interzicerii tuturor ruşilor să intre în ţările UE o manifestare a politicii naziste.

Ministrul rus al apărării, Serghei ȘoiguFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

„Astăzi asistăm la o altă manifestare vie a politicii naziste, când ideea rusofobă este promovată activ din înaltele tribune europene de a interzice tuturor cetățenilor ruși intrarea în țările Uniunii Europene”, a declarat Serghei Șoigu la „Primul Congres Internațional Antifascist”, transmite Ria Novosti, potrivit Ukrainska Pravda.

Potrivit ministrului rus, țările individuale, în special statele baltice, ignoră din ce în ce mai mult „principiile fundamentale ale ordinii mondiale, evaluările juridice și politice ale Tribunalului de la Nürnberg”.

“În Estonia și Letonia, marșurile legionarilor SS au devenit tradiționale, monumente și obeliscuri sunt ridicate criminalilor de război. Sloganurile și apelurile naziste sunt auzite deschis pe străzile orașelor lituaniene”, spune Șoigu.

Acest „Congres Internațional Antifascist”, organizat de ruși în cadrul forumului „Armata-2022”, „este conceput să devină o platformă pentru susținerea adevărului istoric despre contribuția decisivă a URSS la înfrângerea fascismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru a contracara răspândirea ideologiei naziste”.

Premierul estonian Kaja Kallas a reclamat faptul că lipsa unor restricții de călătorie în spațiul Schengen pentru ruși reprezintă o povară „nedreaptă” pentru țările vecine Rusiei.

Statele baltice Estonia și Letonia au înăsprit deja regulile de intrare, iar Finlanda are în vedere propuneri similare. Însă Germania și Comisia Europeană resping înghețarea generală a vizelor turistice rusești.

Kallas a scris săptămâna trecută pe Twitter: „Opriți eliberarea de vize turistice pentru ruși. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Este timpul să punem capăt acum turismului din Rusia”.

În replică, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a comparat-o pe Kallas cu un “nazist”.

Tot săptămâna trecută Sanna Marin, premierul Finlandei, a declarat că „nu este corect ca, în același timp în care Rusia duce un război de agresiune, brutal, în Europa, rușii să poată duce o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști. Nu este corect”.

Citește despre momente comice surprinse de înregistrări video realizate la forumul „Armata 2022”, organizat de Rusia în articolul despre blindatele moderne care nu-și lovesc ținta nici la demonstrații.

Citește și:

Trebuie suspendate vizele Schengen C (turistice) pentru ruşi. Iată argumentele şi cifrele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related