Ți-e poftă de o gustare rapidă și light? Ai nevoie doar de o combinație simplă și delicioasă: toast crocant, servit cu sosul tzatziki, faimosul sos grecesc cu usturoi și castraveți. Rețeta de astăzi se prepară îndată și este perfectă pentru zilele de vară. Franzela Boromir graham îi îmbogățește gustul, fiind o pâine gustoasă, dospită cu maia naturală. Preparatele mediteraneene au un farmec și o simplitate aparte, motiv pentru care ne-au inspirat să pregătim și alte rețete pe Blogul Boromir. Aruncă o privire și află cum poți prepara salata grecească cu brânză feta, măsline și legume.
Toast delicios cu Franzela Boromir și sos grecesc
Sosul ușor cremos și gustul său aromat se combină foarte bine cu feliile prăjite de Franzelă Boromir graham. De ce este atât de bună Franzela Boromir? Este sățioasă, bogată și conține multe fibre datorită făinii graham cu care este preparată. În plus, poate fi o alegere potrivită pentru o alimentație echilibrată, fiind o pâine dietetică. Franzelele Boromir sunt preparate în tihnă din ingrediente simple, alese cu grijă, iar miezul lor pufos este rezultatul dospirii lente cu maia naturală. În magazinul nostru online, boromirmarket.ro, găsești o colecție variată de pâini pentru toate gusturile. Poți alege franzela fără sare dacă vrei să reduci conținutul de sare din alimentație, franzela de secară, franzela neagră, integrală sau albă în funcție de preferințe.
Ingrediente toast cu sos tzatziki
• 1 Franzelă graham Boromir cu maia naturală
• 210g castraveți
• 370g iaurt grecesc
• 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 1 cățel de usturoi mediu ca mărime
• ½ linguriță sare
• opțional: piper
• mărar sau mentă
Mod de preparare
PASUL 1
Curăță castraveții de coajă, apoi dă-i pe răzătoare. Stoarce-i cu mâna pentru a elimina excesul de zeamă și pune-i într-un bol pe măsură ce îi storci. Pentru ca sosul să nu iasă apos, este esențial să îi storci cât mai bine.
PASUL 2
Amestecă bine într-un bol iaurtul grecesc, mărarul tocat mărunt, castraveții storși, uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și sarea. Te sfătuim să lași deoparte sosul timp de 5 minute. Astfel se întrepătrund mai bine aromele. După 5 minute, poți gusta din sos ca să vezi dacă mai e nevoie să completezi cu ingrediente.
PASUL 3
La final, prăjește în toaster sau în cuptor feliile de Franzelă Boromir astfel încât să devină crunchy. Întinde sosul tzatziki peste feliile rumene și completează cu verdețuri tocate pentru un decor simplu. Poftă bună!
Sfaturi de preparare sos tzatziki
• Sosul tzatziki poate fi preparat și cu smântână. Astfel obții un gust și o textură mai bogată.
• Te sfătuim să folosești castraveți proaspeți și nu murați pentru ca sosul să iasă aromat și plin de prospețime.
• Un lucru esențial este să scurgi foarte bine de zeamă castraveții rași. Altfel, va rezulta un sos apos.
• Dacă nu te grăbești, poți amesteca castraveții rași într-un bol cu sare ca să lase zeamă. În 10 minute ar trebui să fie gata.
• Iaurtul trebuie să aibă multă grăsime. Îți recomandăm să nu folosești un iaurt cu prea mult lichid.
• Sosul tzatziki se potrivește foarte bine cu pâine prăjită, legume la cuptor, salate fresh, dar și cu fripturi.
• Verdețurile conferă un plus de aromă sosului. Folosește mărar sau mentă tocată mărunt.
• Se poate prepara și o variantă de post a sosului tzatziki? Da, trebuie doar să înlocuiești iaurtul cu o maioneză de post. O gătești ușor din lapte de soia, ulei de floarea soarelui și muștar.