iarna la belis

Binecuvantati sunt Muntii Apuseni cu toate comorile lor! Aici au trait candva eroi ai neamului nostru si toti cei care traiesc acum la peste 1400 de metri, in casutele lor din lemn sunt eroi. In casele lor din lemn si din piatra sunt primitori de oaspeti si pastratori de traditii.

De pilda, daca alegi sa petreci sarbatorile de iarna la o Pensiune din Belis vei descoperi paradoxul acestui taram de vis:

oriunde vei primi vei vedea brazi cu caciuli de zapada albe pe frunte si creste de munti invesmantate in argint, strapungand cerul, ape inghetate, in timp ce in camere confortul este de cinci stele.

Iata ce primesc oaspetii care se cazeaza aici: o camera uriasa, in care se pot misca in voie, dar plina de caldura la propriu si la figurat. Patul este imens si cei care dorm in el au loc sa se miste in voie. De pe balcon, turistii admira privelistea de vis. La asfintit, soarele insangereaza zapada sau o poleieste in aur, fiindca mai apare din cand in cand. Uneori musca viul cu razele sale, fiindca ati auzit expresia: „soare cu dinti”. Am fost in acest loc, iar ziua, cand ninge, imi place sa merg la pas, sa ma las ninsa avandu-i pe cei dragi alaturi si sa imi umplu plamanii cu aer curat.

Simt cum zapada, frigul, linistea imi calmeaza intreaga fiinta. Merg mult si trec pe la cascade inghetate, fiindca are un talent gerul de a croseta dantele, incat merita sa fii la fata locului sa vezi! Fotografiile nu transmit complet emotiile pe care le traieste omul in fata maretiei naturii.

Ne intorceam cand inserarea se cernea usor peste sat. Stiam ca eram asteptati la cina si bunatatile din procul proaspat taiat, cu mamaliguta calda, plus desertul ne rasplateau alergarea. Nu pot uita nici vinul acela fiert mirosind a strugure curat!

Apoi ne duceam in camera cu gandul la o baie calda. Ce lux in baie si ce produse de mentinere a igienei! Halatul pufos si prosoapele catifelate asteptau cuminti sa absoarba toata apa dupa baia de rasfat.

Dupa baie, bine imbracati stam pe balcon sa vedem cum ninge peste brazi si peste munti si sa auzim glasurile ingrozite ale animalelor.

Privelistea era de vis, iar cand se facea mai frig, ne refugiam in camera.

Patul ne asteapta, imaginea televizorului prin satelit era perfecta. Uneori luna isi spargea galbenusul razelor in oglinda lacului.

Daca ni se facea sete, minibarul din camera era bine aprovizionat.

Aici te simti fantastic de parca te-ai confunda cu muntii si inveti sa traiesti la inaltime la propriu si la figurat.

Am avut artificii de Revelion, copiii au avut locul lor de joaca si cu masinile de teren am mers dincolo de asezarile omenesti sa vedem veveritele si vulpile.

Foisorul cu ceaun si gratar reprezinta un adevarat spectacol, fiindca flacarile se inalta in aer jucause.

Pe fiecare centimetru patrat se face risipa de frumusete aici si nu te mai saturi privind. Este atata liniste, puritate si sanatate in jur, incat te vei intoarce la oras sa lucrezi, motivate sa strangi bani, sa revii cu drag aici cum vei avea cateva zile libere.

https://www.pensiunebelis.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *