Stiai ca exista 9 tipuri de epilare? Care este cea mai buna pentru tine?

Desi epilatul pare o obisnuinta mai degraba moderna, acesta este prezent in societatea noastra inca din cele mai vechi timpuri. In Antichitate, spre exemplu, femeile foloseau tot felul de solutii pe baza de zahar pentru a scapa de parul nedorit sau apelau la variante foarte dureroase. Astazi, varietatea metodelor de epilare este una foarte mare. Poti alege un salon de epilat Dorobanti daca iti doresti o grija sporita asupra fiecarui detraliu sau poti sa te orientezi spre una dintre urmatoarele metode, multe foarte usor de pus in practica direct acasa:

  1. Epilarea cu lama de ras. Este rapida si ieftina. Din pacate, parul creste inapoi imediat si este favorizata ingrosarea firului. Uneori, lama poate sa provoace si taieturi care sunt atat dureroase, cat si inestetice.
  2. Epilarea cu crema. Este o varianta rapida, care lasa pielea fina si poate sa incetineasca ritmul de crestere a parului. Din pacate, crema nu miroase tocmai placut si poate favoriza aparitia iritatiilor.
  3. Epilatorul electric. Este o solutie adoptata de foarte multe femei pentru faptul ca smulge parul din radacina, ceea ce face pielea fina pentru 6 saptamani. Daca folosesti frecvent un astfel de epilator vei descoperi o crestere din ce in ce mai inceata a firelor, insa va trebui sa suporti o doza destul de mare de durere si uneori iritatii.
  4. Epilarea cu ceara. Este cea folosita in saloanele de infrumusetare si ajuta firul de par sa devina mai subtire. Este o metoda dureroasa, insa, generand piele sensibila si rosie.
  5. Epilarea cu zahar. Daca femeile din antichitate o foloseau, este eficienta. Aceastsa smulge firele de par din radacina si nu irita pielea. Nu este indicata in zonele intime, insa.
  6. Fotoepilarea. Impulsul de lumina poate sa fie si el foarte eficient pentru epilare, iar rezultatele sunt impresionante: pana la 5-6 ani. Daca firul de par este adanc in piele, poate sa provoace arsuri. Epilarea de durata nu se obtine dintr-o singura sedinta, fiind nevoie mai multe.
  7. Epilarea IPL. Este o metoda care nu doare si este extrem de eficienta, indepartand firul de par de la radacina, pe termen lung. Vei avea nevoie de aproximativ 8 sedinte pentru rezultate foarte bune si nu vei putea sa apelezi la o astfel de solutie daca esti bronzata.
  8. Epilarea cu laser. Este una dintre cele mai noi metode de epilare si este foarte eficienta. Din pacate, nu este eficienta pentru persoanele blonde sau pentru cele care au un ten foarte inchis. IMpulsurile cu laser pot cauza iritatii.
  9. Epilarea cu electroliza. Este o epilare permanenta ce presupune distrugerea radacinii firului de par. Este extrem de eficienta, insa este scumpa si poate lasa cicatrici.

Fiecare metoda de epilare vine, asadar, atat cu avantaje, cat si dezavantaje. Care este varianta potrivita pentru tine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *