Stiluri de amenajari interioare

Amenajari interioare

Indiferent daca va dati seama sau nu, probabil ca aveti un stil de design interior preferat. La fel ca si in cazul imbracamintei, exista anumite amenajari interioare care ne atrag.

Cu toate acestea, spre deosebire de imbracaminte, preferinta dvs. pentru un anumit stil de design ar putea dura putin mai mult pana sa apara. Acestea fiind spuse, pe masura ce va uitati prin reviste, veti realiza ca gravitati mai mult spre un stil de amenajari interioare fata de altul. Dar stiti care este stilul? Mai jos este o lista a unora dintre cele mai populare stiluri de design interior astazi.

Stilurile contemporane, moderne si minimaliste de design interior au multe in comun, cum ar fi linii curate, mobilier de sezut inferior si accentuand spatiul negativ. Unii oameni considera ca aceste stiluri sunt reci si inconfortabile. Cu toate acestea, daca sunt implementate corespunzator, ele pot fi confortabile si pot ajuta spatiile mici sa para mai mari. Exista totusi diferente distincte care definesc fiecare stil.

Contemporan

Acest stil de amenajati interioare include linii curate, forme geometrice, iar accentuarea spatiului intr-o camera este foarte importanta. Mobilierul este tapitat in tesatura solida, uniforma, in culori neutre.

Amenajari interioare

Modern

Acest stil de design interior s-a nascut din  miscarea Bauhaus, o scoala din Germania fondata in 1919. Unul dintre principalii sai principali a fost forma urmatoare. Acesta este unul dintre primele stiluri de design care se integreaza pe deplin in forma si functie. Linile pure sunt o tema centrala a acestui stil. Culorile sunt neutre, alb-negru. Exista putine accesorii.

Minimalist

Acest stil de design interior foloseste lumina naturala pentru a evidentia spatiile si formele. Culorile cool si iluminarea alb-albastru rece sunt elemente primare in acest stil de design. Deoarece stilul se concentreaza pe includerea unui minim de mobilier, depozitarea ascunsa este esentiala.

Clasic

Acest stil de design interior se concentreaza pe simetrie si construirea decorului pe un punct focal in camera. De exemplu, un semineu flancat de doua canapele sau fotolii identice este o utilizare obisnuita a stilului clasic. Paleta de culori este extrasa din natura; nuante de tonuri de pamant, albastru, galben, gri si roz sunt comune. Stofele sunt elegante fara a fi ornamentate, cum ar fi bumbacul, lenjeria si catifea.

Industriale sau urbane

Acest stil de design interior prefera folosirea mai multor materiale industriale, cum ar fi betonul pentru pardoseli si pereti, grinzi expuse sau podele dezbracate, otel inoxidabil si metal. Materialele de mobilier includ piele, lemn recuperat, otel inoxidabil. Stilul accentueaza spatiul, astfel incat mobila tinde sa fie mai sparta si se poate simti mai rece. Negrul, cromul si materiile prime sunt materiale dominante in aceasta tema.

Amenajari interioare

Retro

Acest stil se poate desprinde din ultimele decenii printr-un sentiment actualizat. In aceasta categorie, stilurile din arta deco, artele si mestesugurile sunt recreate cu un aspect mai contemporan. In functie de epoca, tesaturile, paletele de culori si stilurile vor diferi in functie de stilul de design pe care il imita. Acest stil poate recrea un aspect mai vechi datat cu o nota moderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *