SUA: Amy Coney Barrett, nominalizată pentru a o înlocui pe Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă, promite să judece în baza legii și nu a valorilor personale – International

Amy Coney Barrett, nominalizarea președintelui Donald Trump pentru a ocupa locul lăsat vacant prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, promite să judece pe baza legii și nu a opțiunilor personale, într-o serie de observații formulate duminică înainte de audierea sa în Senat, care va avea loc săptămâna aceasta, pentru a fi confirmată, relatează Reuters.

Barret, judecătoare conservatoare la o curte de apel, a spus că la locul actual de muncă a ”depus tot efortul pentru a ajunge la rezultatul cerut de lege, oricare ar fi preferințele” sale.

Dacă va fi confirmată de Senat, Amy Coney Barrett va consolida majoritatea conservatoare din cadrul acestei instituții cheie după moartea progresistei „RBG”, un simbol al feminismului care a murit săptămâna trecută de cancer.

Ea este foarte apreciată de conservatori datorită valorilor sale religioase tradiționale care, potrivit criticilor săi, îi orientează interpretarea legii.

O catolică practicantă, mamă a șapte copii, inclusiv a doi copii adoptați din Haiti și a unei tinere cu sindrom Down, Amy Coney Barrett, se opune, prin convingere personală, avortului.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *