SUA: Biden se declară ”pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană din Congres, după ce a reuşit să contracareze „valul” conservator promis în alegerile intermediare (”midterms”), relatează AFP.

Joe BidenFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sunt pregătit să lucrez cu opoziţia republicană”, a declarat liderul democrat, menţionând că este deschis tuturor „ideilor bune”.Joe Biden a anunţat că liderii opoziţiei vor fi invitaţi în curând la Casa Albă.

Alegerile legislative de la jumătatea mandatului au reprezentat „o zi bună pentru democraţie”, a declarat, de asemenea, preşedintele Joe Biden, a cărui tabără democrată a limitat pierderile, în pofida previziunilor care indicau un avantaj mare al republicanilor în Camera Reprezentanţilor.

„Am avut alegeri ieri. Şi a fost o zi bună, cred, pentru democraţie. Şi cred că a fost o zi bună pentru America”, a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi „în timp ce presa şi experţii preziceau un val roşu uriaş, aceasta nu s-a întâmplat”, a adăugat preşedintele american, referindu-se la culoarea Partidului Republican.

Conservatorii erau bine clasaţi miercuri pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanţilor după scrutinul de marţi, dar rivalii lor au rezistat mai bine decât era prevăzut, menţinându-şi chiar şansele de a păstra Senatul. Joe Biden, totuşi, a admis că „încă sunt mulţi oameni care suferă”.

„Alegătorii au vorbit clar despre preocupările lor, creşterea preţurilor… şi nevoia de a reduce inflaţia”, a precizat el, menţionând, de asemenea, îngrijorările legate de „criminalitate şi securitate”, subiecte asupra cărora republicanii au insistat.

Dar americanii au „transmis de asemenea un mesaj clar şi fără ambiguitate că vor să păstreze democraţia noastră şi să protejeze dreptul de a alege în această ţară”, a subliniat el, în timp ce dreptul la avort a fost una dintre temele principale ale campaniei electorale.

„Vreau să le mulţumesc în special tinerilor din această ţară, despre care mi s-a spus (…) că au votat din nou la cote istorice, la fel ca acum doi ani”, a afirmat liderul de la Casa Albă. „Poporul american a spus clar, cred, faptul că se aşteaptă ca şi republicanii să fie dispuşi să lucreze cu mine”, a spus el

Sursa: Agerpres

spot_imgspot_img