SUA spun că Rusia caută să recruteze “peste 60.000 de soldați”

Statele Unite au văzut indicii că Rusia caută să recruteze “peste 60.000 de soldați” între noi recruți și mobilizarea rezerviștilor pentru a-și întări forțele de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Recruți ruși după primirea uniformelor în MoscovaFoto: Dreamstime

Oficialul a avertizat că “rămâne de văzut” cât de mult succes va avea Rusia în atingerea acestui obiectiv, cât de multă pregătire vor primi aceste forțe sau unde vor fi trimise.

Oficialul a mai spus că SUA nu au văzut “întăriri proaspete, bine antrenate, complet înarmate” gata să întărească grupurile tactice de batalioane rusești epuizate.

În ceea ce privește capacitatea lor actuală, Rusia se află acum “sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată” pe care Moscova a acumulat-o la granițe înainte de invazia Ucrainei din februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, în timpul unei ședințe de informare cu jurnaliștii.

“Din puterea de luptă disponibilă evaluată pe care o aveau la dispoziție înainte de invazie și pe care au dispus-o împotriva Ucrainei în acest scop, estimăm că se află între 80 și 85% din ceea ce aveau”, a declarat oficialul, care ia în considerare o mulțime de factori, de la numărul de tancuri, avioane de luptă, inventarul de rachete, precum și trupele.

Oficialul nu a vrut să avanseze o cifră specifică a numărului total de soldați ruși care au fost uciși până în prezent în operațiunea din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *