Ludovic Orban ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din 2024: Sunt cel mai bun cunoscător al PNL

În cadrul unei declarații de presă de la Tecuci, fostul premier al României a răspuns la o întrebare care viza o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a spus că, odată ce candidează pentru șefia PNL, nu exclude o andidatură la alegerile prezidențiale de peste 3 ani.

“Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu președintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România și va da în continuare. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei și saltul economic. (…) Până la alegerile prezidențiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la președinția PNL nu scot din calcul nici această perspectivă”, a spus Ludovic Orban.

Despre susținerea unor liberali pentru Florin Cîțu

Ludovic Orban a mai fost întrebat ce părere are despre colegii săi din partid care și-au arătat susținerea față de premierul Florin Cîțu pentru funcția de șef al PNL. Fostul premier a spus că nu ai cum să își arăți susținerea pentru cineva care nu și-a anunțat candidatura.

“Nu poți sprijini un candidat care nu și-a anunțat candidatura. (…) Nu-mi place să comentez. Noi vom demara festivalul democrației în PNL, care nu înseamnă numai desfășurarea congresului și alegerea președintelui, înseamnă adunări generale în fiecare organizație locală, înseamnă conferințe județene și abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aș putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”, a declarat Ludovic Orban, la Tecuci.