Tarot online – ghidul incepatorului pe scurt

Ce sunt cartile tarot?

Cartile de tarot sunt reprezentari picturale ale evenimentelor si energiilor pe care este probabil sa le intalnim in viata, cum ar fi determinarea, rabdarea, noile inceputuri, lasatul lucrurilor in urma, bucuria, unirea, durerile de inima, reflectia, luarea deciziilor si multe altele. In mod normal, pachetele de tarot contin 78 de carti, dintre care 22 sunt numite Arcana majora si prezinta modificarile majore pe calea noastra prin viata.

Restul de 56 de carti, cunoscute sub numele de Arcana minora, se extind pe aceste teme. Ca un pachet de carti de joc, Arcana Minora este alcatuita din patru costume – baghete, reprezentand spiritul / focul, cupe emotiile / apa, sabiile mintea / aerul si pentacles lumea fizica / pamant – numerotate de la 1 la 10, Pagina , Cavaler, regina, rege. Unele pachete folosesc diferite denumiri pentru aceste costume, iar altele inlocuiesc printul si printesa pentru pagina si cavalerul, dar majoritatea calitatilor reprezentate de carti sunt similare.

Tarotul poate fi folosit ca instrument de divinizare citind carti care sunt selectate la intamplare dintr-un pachet si interpretand interactiunea cartilor si a pozitiilor lor intr-un spread (aspect specific), cu referire la probleme importante din viata ta.

O scurta istorie a cartilor de Tarot

Originea exacta a cartilor de tarot nu este cunoscuta. Cartile de joc au fost utilizate in China in secolul al XI-lea si exista, de asemenea, dovezi care leaga originile sale cu India si cu budismul, desi una dintre cele mai probabile teorii este ca a avut originea in Egipt, unde se crede ca preotia a folosit cartile.

Din aceste origini incerte, tarotul a supravietuit (uneori ascuns, ironic, in zidurile bisericii si alteori fiind folosit doar ca instrument de joc) relativ neschimbat pana in secolul XIX, cand au fost produse mai multe pachete noi. Din cauza scarii mici de productie, acestea au fost probabil limitate in circulatia lor la cei cu un interes ocult activ.

Primul pachet comercial – pachetul Rider Waite – pe care se bazeaza multe pachete moderne, a fost produs in 1910 de A. E. Waite. Tarotul a continuat sa creasca in popularitate, iar metodele moderne de imprimare asigura ca acesta devine disponibil pentru oricine doreste sa exploreze utilizarile sale. Asta nu inseamna ca toata lumea intelege tarotul – doar studiul si dezvoltarea personala pot ajuta la dezvaluirea numeroaselor sale mistere.

Pot cartile de Tarot sa prezica viitorul?

Tarotul poate fi utilizat pentru a evidentia tendintele in viitorul tau. Nu va poate oferi raspunsuri definitive, dar va poate spune ce este posibil sa se intample daca urmati cursul actual de actiune. De exemplu, s-ar putea sa arate ca, daca te tii de partenerul tau, e posibil sa continui sa fii nefericit.

Unii cititori de tarot au abilitati clarvazatoare si s-ar putea sa te vada cu trei copii in viitor, dar alegerea finala este a ta. Nu exista nimic care sa te impiedice sa folosesti contraceptia dupa al doilea copil sau sa nu folosesti niciunul dupa al treilea. Viitorul este in mainile tale si nimeni altcineva.

Daca un cititor de tarot spune unei femei in varsta de 25 de ani ca se va casatori la varsta de 35 de ani, este posibil sa nu lase niciun barbat langa ea pentru urmatorul deceniu. Cu toate acestea, ea ar putea intalni barbatul din visele sale la o saptamana dupa lectura si poate trai cu el timp de 10 ani inainte de a decide sa se casatoreasca. Trebuie sa decideti daca doriti cu adevarat sa va cunoasteti viitorul. Doriti cu adevarat detalii precise chiar daca cititorul de tarot este suficient de clar pentru a le vedea? Ce bine va face pentru a sti cati copii veti avea si ce se intampla daca predictia cititorului este gresita?

Se poate dovedi mult mai util pentru a examina problemele actuale din viata ta. Cum te apropii de munca ta, de familia ta si de viata sociala? Cum poti face lucrurile mai bune pentru tine? Ce se intampla in subconstient? Tarotul va poate ajuta sa va intelegeti mai bine, aruncand lumina asupra lucrurilor care anterior erau departe de a fi evidente. Uneori s-ar putea sa te descoperi ca gandesti: ,,Ah, acum am inteles de ce ma simteam asa!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *