Te-ai gândit vreodată să apelezi la servicii medicale la domiciliu? Iată care sunt cele mai utile!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Așteptarea îndelungată la camerele de gardă ale spitalelor și supraaglomerarea din clinici este o problema cu care multe persoane se confrunta în fiecare zi. Fie că este vorba de o simplă consultație, un examen clinic mai amănunțit sau diverse intervenții medicale, aproape oricine s-a confruntat măcar o data cu cozile interminabile din unitățile spitalicești. Iar atunci când persoana în cauză suferă de o boală locomotorie sau de alte afecțiuni cauzate de înaintarea în vârstă, devine și mai dificil de așteptat. Prin urmare, serviciile medicale la domiciliu reprezintă o soluție pentru aceste persoane, dar și pentru cei care doresc să beneficieze rapid și ușor de îngrijirea corespunzătoare. 

Servicii medicale de care poți beneficia la domiciliu

Îngrijirea medicală la domiciliu este furnizată de profesioniști autorizați, inclusiv medici și asistente medicale cu experiență în domeniu. Iată care sunt cele mai utile astfel de servicii: 

Servicii de infirmerie

Acestea sunt utile în special persoanelor vârstnice, care sunt imobilizate și se deplasează greu, și au ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora. În funcție de nevoile fiecăruia, poți apela la servicii de toaletare parțială sau completă, aprovizionare cu medicamente și alimente, manevre terapeutice sau menținerea curățeniei locuinței. Serviciul de aprovizionare cu medicamente sau alimente a apărut din nevoia persoanelor vârstnice sau imobilizate la pat de a primi tratamentul necesar la domiciliu, fără a fi nevoie de deplasare din partea acestora sau a altor membri din familie. 

Consultații de medicină internă și urgențe medicale 

Avantajul principal al consultațiilor la domiciliu este că eviți așteptarea la camera de gardă și beneficiezi de toate răspunsurile de care ai nevoie din confortul și intimitatea propriului cămin. Acestea se pot efectua periodic, cu scopul de a preveni anumite afecțiuni sau atunci când suferi deja de o boală cronică ce necesită monitorizare. Dacă nu te poți deplasa la spital pentru o urgentă, serviciile medicale la domiciliu îți sunt din nou de mare ajutor în acest sens.  

Cateterismul uretral 

Cateterismul uretral presupune folosirea unei sonde urinare și este recomandat pacienților care suferă de incontinență, retenție urinara acută sau alte afecțiuni renale. Din fericire, acum se poate monta cu ușurință o sonda urinara Medi-safe chiar de la domiciliu, fără să apelezi la o unitate medicala. De asemenea, pot fi efectuate și alte proceduri, precum extragere sau verificare sondă și spălături ale vezicii urinare. Toate aceste intervenții sunt efectuate corect și cu cea mai mare precizie, astfel încât riscurile de infecție să fie cât mai scăzute. 

Tratamentul escarelor 

Persoanele imobilizate sunt cele mai predispuse la apariția escarelor de decubit din cauza presiunii intense pe anumite zone ale corpului, lucru ce împiedică fluxul sanguin. Tratamentul la domiciliu al escarelor are rolul de a stopa evoluția celor deja formate și de a preveni apariția altora. Prin urmare, se pot aplica pansamente, tratamente antibiotice dacă este cazul, soluții de dezinfectare și alte manevre chirurgicale. 

Așadar, serviciile medicale la domiciliu cuprind nevoile esențiale ale pacienților seniori, dar și a celor care au nevoie de recuperare în urma unei boli sau a unui accident. Cu ajutorul lor, aceștia pot beneficia de încetinirea declinului afecțiunilor grave, o mai bună gestionare a simptomelor și de menținerea sau îmbunătățirea stării actuale de sănătate. 

Sursa foto: pexels.com

spot_imgspot_img