Telecomanda universală – Opțiuni universale la distanță

Toată lumea știe cât de convenabilă și ușor de utilizat este telecomanda – poți comuta televizorul de oriunde în cameră de câte ori dorești. Există un singur dezavantaj cu acest dispozitiv mic – se strică adesea. Iar dacă într-o casă sau apartament există mai multe televizoare, telecomenzile lor se amestecă între ele, se încurcă și provoacă dificultăți. Cea mai bună soluție în acest caz, este să achiziționezi o telecomandă universală.

Cel mai important avantaj al acestui dispozitiv, este potrivirea sa pentru toate modelele de televizoare. O poți programa și configura singur, deși asistenții de vânzări oferă de obicei acest serviciu la punctul de vânzare. Principalul lucru este să cunoști codurile dispozitivului tău electronic de acasă și să-l introduci folosind panoul de control.

Poți înțelege de ce ai nevoie de o telecomandă universală, doar atunci când dispozitivul obișnuit al televizorului este stricat sau pierdut, deoarece găsirea aceluiași model, poate fi problematică. De multe ori obstacolul este că astfel de televizoare nu mai sunt în producție. Există două căi de a rezolva problema, să găsești un model second-hand sau să cumperi o telecomandă universală.

Telecomanda universală – Avantaje

Ultima opțiune are câteva avantaje importante:

  • Este potrivită pentru toate modelele de televizoare;
  • Este ușor și rapid de configurat;
  • Poate fi înlocuită pur și simplu cu următoarea telecomandă;
  • Poţi alege orice PU, mai mic sau mai mare, precum si în diferite culori.

O astfel de telecomandă este echipată cu un program care este capabil să găsească semnalul oricărui televizor, spre deosebire de un model conceput pentru un singur televizor anume. Baza încorporată, care conține codurile oricărui televizor, îți permite să le controlezi pe fiecare dintre ele după procedura de configurare. În același timp, utilizatorul nici măcar nu are nevoie de instrucțiuni, succesiunea de lucru fiind simplă și de înțeles.

Opțiuni de setare universală la distanță

Pentru a configura o telecomandă universală pentru orice televizor, poți utiliza una dintre cele două opțiuni. În primul caz, este necesară prezența dispozitivului original, deși acest lucru nu este întotdeauna posibil. Dar dacă telecomanda „nativă” este la îndemână, o poți configura pe cea universală astfel:

  • Apăsarea acelorași butoane pe ambele dispozitive în același timp, modifică unii parametri ai televizorului, de exemplu, nivelul volumului sau schimbarea canalelor.
  • Telecomanda programabilă își aduce aminte de conexiunea cu televizorul prin butoanele apăsate, iar în viitor va putea modifica singură aceşti parametri.

O telecomandă universală trebuie achiziționată în cazul în care dispozitivul original nu este disponibil din orice motiv. Prin urmare, a doua metodă este mai solicitată și populară. Deși secvența de configurare este destul de simplă, fiecare telecomandă achiziționată de la un magazin specializat vine cu instrucțiuni. Cu ajutorul acestora, poți încerca mai multe metode de configurare, dintre care una va oferi cel mai bun rezultat pentru o funcționare confortabilă în continuare a dispozitivelor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *