Tendinte de design interior care vor revolutiona noul an

Am vorbit cu expertii in design interior despre cele mai remarcabile tendinte pentru acest an care vor revolutiona lumea, si iata ce am aflat!

In contextul actual, in care casele noastre au devenit atat de importante, am discutat cu experti in desig interior despre cele mai remarcabile tendinte de design din acest an, care vor marca un inainte si un dupa in lumea designului.

Fara indoiala, anul trecut ne-a transformat viata de zi cu zi si modul in care amenajam casele noastre, de la camera in care dormim, la spatiul in care lucram, traim cu familia, facem exercitii si chiar locul unde ne conectam cu noi insine. Asadar, astazi, mai mult ca oricand, vedem necesitatea configurarii unui spatiu echilibrat si armonios unde sa ne putem simti bine.

Pentru a imbunatati frumusetea casei dvs. si a o face mai primitoare, impartasim cateva sfaturi de la experti:

„Natural” a revenit la moda

Exista un interes mai mare pentru tot ceea ce are viata, subliniind legatura dintre fiintele umane si natura. In cele mai multe magazine de mobila si decoratiuni observam o tendinta care se bazeaza pe revenirea la origine, predominand mediile nete.

Materialele naturale, reciclabile si organice, cum ar fi tencuiala de caramida, lemnul foarte natural, piatra, lumina zilei si plantele vii, sunt favoritele acestui sezon, deoarece ne amintesc de exterior, atat de mult dorit in acest moment.

Se va cauta un impact ecologic minim asupra materialelor utilizate, astfel incat lemnul care se remarca prin varietatea de tonuri si contrast, care ofera un aspect natural si rustic spatiilor, va fi o tendinta in acest sezon, il veti folosi nu numai pentru podele, ci si pentru a acoperi peretii si tavanele.

Marmura si pietre naturale

Placile de perete de format mare sunt o necesitate in acest an. Cu noile tehnologii si inovatii din ultimii ani, a fost posibil sa se transfere frumusetea pietrei naturale catre materiale care faciliteaza instalarea pe pereti, podele, mobilier si placare, creand eleganta si gust.

Printre materialele preferate se numara lemn, marmura, granit si texturile granulate care adauga tactilitate suprafetelor plane, in combinatie cu nuante mai riscante in podele, pereti si tavane.

Anii ’70 s-au intors

Accesorii cromate, finisaje stralucitoare, utilizarea lemnelor intunecate cu vene contrastante, culori maro precum albastru petrol cu ​​tonuri pastelate si in principal utilizarea finisajelor metalice in nuante de cupru pana la auriu care se reflecta in finisaje, rame, manere si in detalii foarte specifice in spatiu, sunt dovada faptului ca anii ’70 s-au intors pentru a ramane.

Negrul este noul negru

Pentru tendintele interioare din acest an, o alta tendinta vedeta va fi spre clasicul reinventat, cu o atingere ireverentioasa. In aceasta tendinta vom observa linii si elemente clasice contrastate cu combinatii puternice de texturi. Predomina spatiile semi-monocromatice in care predomina neutrele, gri, negru si gri si un grad ridicat de contrast intre suprafetele cu texturi foarte eterogene.

Se asteapta modele si compozitii indraznete care utilizeaza tonuri foarte intunecate si profunde, atat pentru mobilier, cat si pentru pereti si invelitori, unde predomina lemnul cu cerneala, cu modele care ofera o reaparitie a glamourului retro si o noua viziune a luxului modern, precum si a marmurei, granit foarte venat si texturi granuloase care adauga tactilitate suprafetelor plane.

New Yorker

Acest stil este perfect pentru casele noi, unde predomina peretii albi si servesc drept panza pentru a crea. Inspirat de Nolita, un cartier din Manhattan care imbina aspecte ale traditiei italiene Little Italy cu flerul hipster SoHo. In aceasta tendinta din New York, predomina culorile deschise si neutre, unde iluminatul va fi un factor crucial pentru a-i da o nota de originalitate. Baile deschise, lemnul stralucitor, detaliile metalice si o combinatie de texturi poroase, cum ar fi piatra naturala, vor fi principalii protagonisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *