Tips&Tricks – Cum alegi acoperișul potrivit

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Să ai propria casă, unde să locuiești cu întreaga familie, pare un vis devenit realitate. Pe de altă parte, nu e deloc ușor să construiești o locuință. Ai nevoie de un buget considerabil, de inspirație, de cele mai bune decizii și, cel mai important, de timp.

Astăzi o să ne oprim atenția asupra acoperișului casei – considerat a fi un element de bază pentru întreaga construcție. Acesta este alcătuit din mai multe elemente componente, dintre care cel mai important este învelitoarea, aceasta având atât rol funcțional, cât și rol estetic. Pe piață există o mulțime de tipuri de învelitoare, precum: țiglă metalică, țiglă ceramică, șindrilă bituminoasă sau tabla faltuita. Și totuși, cum alegi acoperișul potrivit nevoilor tale?

Facilitate în montaj

În primul rând, ar trebui să te gândești la ușurința cu care se poate monta. E de la sine înțeles că un acoperiș care se montează greu, va atrage după sine și mai multe ore de muncă, deci mai mult timp pierdut.

Garanție

Garanția este un alt aspect important. Asigură-te că atât furnizorul, cât și echipa care se ocupă de montaj, îți oferă o perioadă îndelungată de garanție. Nu ai vrea ca în prima toamnă ploioasă să te trezești cu infiltrații, umiditate și pete de mucegai în locuința proaspăt construită sau renovată.

Modalitatea de întreținere

E foarte posibil să te intereseze și modul în care se întreține noul tău acoperiș. Un model calitativ nu va avea nevoie de reparații mult timp și își va păstra aspectul inițial zeci de ani. Sigur că, odată cu trecerea timpului, va trebui să faci mici reparații, dar cu siguranță vor fi minore și deloc costisitoare.

A22.Novatik@news20.ro@tabla faltuita (2)

Casă de vacanță sau noua ta locuință?

Un alt aspect de care să ții cont atunci când construiești sau renovezi este legat de modul de utilizare al casei. Vorbim despre o casă de vacanță sau despre o casă în care te vei muta curând cu întreaga familie și va deveni cămin pentru cel puțin două generații? Pentru construcțiile locuite parțial, specialiștii recomandă țigla metalică – un material care se pretează excelent chiar și pentru locuința de zi cu zi. Pe de altă parte, ți-ai putea îndrepta atenția și asupra tablei fălțuite.

Aspectul exterior – casă și curte

Atunci când vorbim despre design, ne referim la forme, contururi și nuanțe. Asigură-te că noul tău acoperiș se încadrează în peisajul cromatic și se potrivește cu toate celelalte elemente din curte. Cu alte cuvinte, ar trebui să ai în vedere: porțile, garajul, foișorul, căsuța din copac, dar și culcușul lui Grivei.

Sistemul pluvial – accesorii pentru un acoperiș trainic

Sunt multe elemente de care ar trebui să ții cont atunci când alegi un acoperiș pentru casa ta, iar unul dintre acestea este reprezentat de sistemul pluvial. Vorbim aici despre jgheaburi și burlane. Asigură-te că și acestea sunt montate corect, deoarece vor îndeplini un rol esențial pentru menținerea acoperișului uscat – vor colecta și vor scurge apa după fiecare ploaie. Așadar, decizia de a te muta la casă vine la pachet cu un șir lung de decizii și experiențe. Încearcă să oferi o atenție deosebită acestui aspect, dar și suficient timp pentru a alege cea mai potrivită variantă pentru tine și familia ta.

spot_imgspot_img