TOP 5 activități pe care le poți face cu copilul tău în zilele călduroase

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Indiferent dacă ești adult sau copil, zilele călduroase sunt mereu un prilej de bucurie, mai ales pentru faptul că te poți bucura de ele afară. Însă, pentru cei mici, bucuria este cu atât mai mare cu cât și activitățile sunt mai diversificate și le pun imaginația la treabă. 

Iată câteva activități pe care le poți pregăti și le poți face alături de copilul tău: 

1. Treasure hunt 

Aceasta este una dintre cele mai interactive activități pe care le poți pregăti pentru copilul sau copii tăi. Pentru a fi cât se poate de creativ, poți crea o întreagă poveste în jurul acestei căutări, tocmai pentru a-l ține cât mai interesat de această activitate. Poți alege din tematici precum „Comoara piraților” sau „Orașul pierdut”, pe care le poți adapta locațiilor: în curtea casei tale, în cartierul tău sau chiar într-o localitate nouă, pe care o puteți descoperi împreună în acest fel. 

2. Activități acvatice 

Indiferent unde locuiești, cu siguranță există o piscină unde poți merge cu copilul tău sau un lac unde poți desfășura diverse activități sportive. În zilele călduroase, astfel de activități sunt cele mai potrivite, mai ales că te vor ajuta și îți vor oferi o zi de relaxare și ție. Puteți construi castele de nisip împreună, puteți învăța sau exersa să înotați, sau, dacă aveți posibilitatea, puteți încerca să faceți scuba diving. 

3. Excursii cu bicicleta/trotineta

Un alt lucru pe cale îl poți face alături de copilul tău este să mergi să te plimbi cu ajutorul unei biciclete sau a unei trotinete prin orașul în care locuiești. Dacă nu deții o bicicletă e bine de știut că există firme specializate unde poți închiria pentru diferite perioade de timp, iar dacă vrei trotinete pentru copii de la Altex, acestea sunt disponibile într-o gamă extrem de variată, cu siguranță pe gustul copiilor. 

4. Vizite la muzeul 

Dacă până la momentul actual nu ați reușit să vizitați muzeele din localitatea voastră, acum e timpul să o faceți. Alegeți împreună ce vreți să vizitați și încearcă să-i explici pe cât posibil despre ce este vorba la acel muzeu, tocmai pentru a fi și o vizită educativă. Fiind o activitate indoor, puteți alege să faceți acest lucru în orele cele mai călduroase, tocmai pentru a vă proteja de soarele puternic. 

5. Picnic 

O altă activitate pe care o puteți petrece alături de cel mic este ieșirea la iarbă verde, la un picnic. Așa că, mergeți împreună și cumpărați cele necesare, pregătiți mâncarea pe care doriți să o luați cu voi și mergeți să vă petreceți câteva ore în natură. Puteți lua cu voi și jocuri, caiete de colorat sau chiar cărți de citit. 

Timpul petrecut cu cel mic este extrem de important și, în același timp, educativ, motiv pentru care fă-ți mereu timp pentru acest lucru. 

Sursa foto: pexels.com

spot_imgspot_img