Top 5 filme de fantezie din toate timpurile

Hollywood-ul a iubit intotdeauna genul fantezist. De fapt, unele dintre primele filme au fost despre monstri, sabii si magie. Chiar inainte de aparitia sunetului, a fost usor sa transmiteti acele teme clasice de film. Desigur, de asemenea, industriei cinematografice nu i-a luat mult timp sa inceapa sa adapteze romane si povesti iconice de fantezie si atunci a aparut intr-adevar genul.

Unul dintre lucrurile care diferentiaza filmele de fantezie de unele dintre rudele lor cele mai apropiate – cum ar fi fictiunea, filmele cu supereroi si animatia – este ca acestea tind sa obtina mai multa recunoastere critica si castiga cu siguranta mai multe premii. In timp ce filmele de acest gen sunt adesea scrise ca fiind distractive, usoare, filmele de fantezie par sa obtina respect si o aclamare mult mai autentice. Cel putin, atunci cand sunt facute bine, adica. De asemenea, este posibil ca fantezia sa mearga intr-o directie gresita, iar putine filme proaste sunt mai rele decat filmele de fantezie proaste. Acestea fiind spuse, veti vedea, de asemenea, ca exista o cantitate decenta de varietate pe aceasta lista, de la tipul de fantezie traditionala cu magie si dragoni pana la cateva exemple mult mai neortodoxe ale genului, iar dupa ce parcurgi intraga lista, nu uita sa vezi si lista cu seriale turcesti pe Foxi.ro.

Viata lui Pi

Romanul original “Viata lui Pi” este una dintre acele carti despre care oamenii au sustinut ca este ,,nefilmabila”, pe care Hollywood-ului ii place sa o ia drept provocare. Uneori, iese un esec total chair in fata cineastului – iar alteori, obtinem un film genial precum “Viata lui Pi”. Dupa ce cativa alti regizori cu nume mari s-au alaturat si ulterior au iesit din proiect, Ang Lee a urmarit sa modeleze filmul cu efecte grele care au loc aproape in intregime, pe o barca, cu un singur actor uman si diverse animale atat reale cat si fabricate. Filmul este absolut captivant pana la capat si isi consolideaza intr-adevar locul printre filmele fantastice.

Pete si Dragonul

Nu conteaza ce parere personala ai despre faptul ca Disney, in momentul de fata, incearca sa isi refaca filmele animate clasice in actiune live, este o tendinta care nu va disparea curand, de indata ce au cuprins unele dintre cele mai mari filme din toate timpurile. Din fericire, majoritatea acestor remake-uri au fost destul de bune – si, in unele cazuri, chiar si-au depasit originalele. Nu este usor sa faci un film cu actiuni live in care sa apara un dragon urias, care sa nu fie penibil, dar directia subtila a lui David Lowery realizeaza asta perfect.

Harry Potter si Pocalul de Foc

Desi niciunul dintre filmele cu Harry Potter nu a obtinut o critica deosebit de slaba, abia in al treilea film, franciza filmului a inceput sa obtina o aclamare autentica. O mare parte din asta a avut de-a face cu seria care incepe sa primeasca un ton mai intunecat si mai matur in jurul acelei perioade, care a continuat prin a patra versiune Pocalul de Foc. Stelele Daniel Radcliffe, Emma Watson si Rupert Grint au gestionat perfect aceasta tranzitie.

Matilda

Desi este cel mai cunoscut pentru rolurile sale de actorie, Danny DeVito a fost o forta la fel de mare in spatele aparatului de fotografiat in cei 40 de ani de cariera. Pe langa faptul ca este producator la filme atat de remarcabil precum Pulp Fiction si Erin Brokovich, DeVito a mai regizat opt filme, inclusiv Matilda din 1996. Wilson este minunat de fermecator in rolul bazat pe cartea cu acelasi nume – una dintre cele trei adaptari Roald Dahl de pe aceasta lista – intr-un film pe care multi fosti copii il adora pana in zilele noastre.

Stapanul Inelelor: Fratia Inelului

A fost vazut ca un risc imens la vremea aceea: sa ai incredere intr-un regizor destul de necunoscut, care sa conduca o masiva tentativa de film de adaptare a lui J.R.R. A platit pentru aproape toti cei implicati, intrucat franciza filmului Lord of the Rings a castigat aproape 3 miliarde de dolari in lume – fara sa includem povestea filmelor Hobbit. In timp ce Fratia Inelului este cel mai slab dintre toate, datorita intregului set de personaje, totusi este unul dintre filmele cu cele mai mari sume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *