Top 5 obiective turistice in judetul Prahova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu toate ca este blamat de foarte multa lume din cauza aglomeratiei in trafic ce are loc in zilele de weekend, judetul Prahova este, fara indoiala, un taram plin de frumuseti naturale si de atractii turistice interesante, motiv pentru care atrage sute de mii de turisti romani si de peste hotare in fiecare an.

Iata care sunt cele mai vizitate obiective turistice din judetul Prahova:

​Valea Prahovei

In fiecare weekend, indiferent de anotimp, Valea Prahovei devine arhiplina de turisti dornici sa-i exploreze frumusetile. Faimoasa vale adaposteste unele dintre cele mai de seama statiuni montane de la noi din tara, Sinaia, Predeal, Busteni, Azuga, Cheia, Rasnov si altele, intinzandu-se pe doua judete: Prahova si Brasov. Daca ajungi aici, iti recomandam sa faci o drumetie in Bucegi si sa urci pana la Sfinx, Babele si Crucea Caraiman.

​Castelele Peles si Pelisor

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Valea Prahovei si, de fapt, din intreaga Romanie este, fara indoiala, Castelul Peles. Situat in oraselul Sinaia, impresionanul castel regal ridicat in secolul al XIX-lea se numara printre cele mai frumoase constructii de pe Batranul Continent.

Pe domeniul Pelesului poti vizita si castelul Pelisor, ridicat tot din initiativa Regelul Carol I pentru principii mostenitori Maria si Ferdinand. Nu multi stiu ca acesta este singurul castel din Romania construit in stil Art Nouveau.

Iar daca tot ajungi la Sinaia, iti recomandam sa faci o oprire si la Gara Regala, precum si la Casa Memoriala “George Enescu”.

​Valea Doftanei

O vale pitoreasca, ce isi impresioneaza vizitatorii cu a sa salbaticie naturala, valea Doftanei poate fi o excursie ideala de o zi pentru cei care locuiesc in zona Bucurestiului, aflandu-se la doar cateva ore de capitala. Aproape de Valea Doftanei se afla un alt loc interesant, Rezervatia Glodeasa, unde traiesc copaci cu varste de peste 300 de ani. Lacul Paltinoasa de aici este perfect pentru un picnic alaturi de familie si prieteni.

​Parcul Natural Muntii Bucegi

Intins pe teritoriile judetelor Dambovita si Brasov, Parcul Natural Muntii Bucegi este o adevarata splendoare a naturii, inca salbatica, fiind o are protejata, cu o sumedenie de specii de animale si plante ce se pot inmulti in voie.

In cadrul parcului se pot face drumetii pe potecile de munte marcate corespunzator, insa trebuie avuta grija deoarece exista riscul de a intalni ursul brun si capra neagra. De asemenea, deasupra peisajelor splendide din aceasta arie poate fi zarita acvila de munte.

​Muzeul Sarii

Daca esti interesat sa afli modul de extragere a sarii si multe alte informatii interesante despre acest mineral, iti recomandam o vizita la Muzeul Sarii, aflat in Slanic Prahova. Muzeul este gazduit de Casa Camarasiei, o cladire ce dateaza din secolul al XVIII-lea, ce avea sa apartina candva functionarului ce aduna taxele pe sare.

spot_imgspot_img