Top trei greșeli din domeniul designului interior pe care nu ar trebui să le faci niciodată

Se spune că dacă nu faci greșeli nu înveți. Suntem total de acord, dar dacă le repeți la nesfârșit, s-a putea să obții reversul ordinii și esteticii pe care designul de interior le oferă. Experții din domeniul văd des greșeli în arhitectura interioară a locuințelor și încearcă să schimbe opiniile oamenilor cu exemple clare. De aceea, ne-am gândit să îți oferim un top al greșelilor frecvente din domeniul designului de interior pe care nu trebuie să le (mai) faci.

Domeniul designului interior – o poveste care se rescrie la nesfârșit

  • Renunță la a poziționa mobila aproape de pereți

Recunoaște: aproape toată mobila din casa ta este poziționată la perete. Într-adevăr, locuințele românilor sunt relativ micuțe, de aici și tendința de a poziționa piesele de mobilier, fie ele de mari dimensiuni sau nu, aproape de marginile încăperilor. Designerii de interior recomandă totuși să ai câteva piese de mobilier care „să plutească‟ în camere pentru a crea varietate și interes. Schițează pe hârtie cum ai putea realiza acest lucru, iar dacă nu-ți dai seama cum poți face asta, discută cu un specialist înainte de a achiziționa mobila.

  • Iluminare greșită

Una dintre cele mai frecvente erori în amenajarea casei este să nu folosești materiale electrice de calitate. De aceea, bricolaj.ro este site-ul potrivit unde poți găsi accesorii și aparate electrice de foarte bună calitate pentru siguranța și de ce nu, estetica locului în care trăiești.

Astfel, un alt lucru pe care mulți oameni tind să-l treacă cu vederea este iluminatul care joacă un rol important în modul în care aceștia experimentează starea de bine. De exemplu, vopsea de o anumită culoare sub un bec incandescent ar putea arăta foarte diferit în lumina naturală. Dacă ai impresia că locuința este întunecată, poți doar să schimbi becurile sau să instalezi o pereche de aplice pentru a face spațiul mai deschis și mai luminos. Acest lucru nu trebuie să însemne o renovare completă, iar bugetul tău este salvat.

Pentru a te asigura că iluminarea casei este făcută în mod corect ține cont de sfaturile designerilor: 

  1. folosește plafoniere pentru a evidenția suprafețe precum mese și lucrări de artă,
  2. lămpi de podea pentru a oferi lumină ambientală în întreaga cameră,
  3. iluminat de lucru, cum ar fi luminile de birou sau luminile de noptieră
  • Mobilă prea mică sau prea mare

Înțelegerea spațiului reprezintă tot timpul o provocare chiar și pentru designerii experimentați. O greșeală frecventă pe care o fac mulți oameni este să adauge o piesă de mobilier prea mare sau prea mică într-o cameră, care îi inhibă funcționalitatea și condamnă factorii de frumos și estetic. De asemnea, alege mobilier funcțional și ergonomic. Dacă o canapea este frumoasă, dar ți-e greu să stai pe ea înseamnă că n-ai făcut cea mai bună achiziție.

În concluzie, repară ceea ce ai greșit (dacă s-a întâmplat asta) și bucură-te cu adevărat de un cuibul pe care l-ai construit cu atâta drag în tot acest timp.

Sursă foto: Unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *