Tot mai mulţi români stau acasă de Paşte pentru că vacanţele sunt scumpe

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În ciuda faptului că anul acesta va fi vacanţă între Paşte şi 1 Mai, marea majoritate a românilor îşi vor petrece sărbătorile acasă, potrivit unui sondaj Provident. Comparativ cu anul trecut, numărul celor care preferă să petreacă 1 mai acasă a crescut cu peste 20 de puncte procentuale.

Mai precis, peste 84% dintre cei chestionaţi ei spun că nu vor pleca de Paşte şi trei sferturi dintre ei au decis că vor petrece şi 1 mai tot acasă, potrivit unui sondaj realizat în perioada 28 martie – 9 aprilie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.588 de respondenţi. 

Potrivit studiului, un posibil otiv al faptului că mai mulţi românii au decis să stea acasă de sărbători ar putea fi preţurile mai mari la cazare. 40% dintre respondenţi au declarat că au observat acest lucru şi spun că preţurile au crescut comparativ cu anul trecut.

În timp ce aproape 44% dintre români spun că au un buget de sub 500 de lei pentru sărbătorile de Paşte, doar 14% dintre ei au un buget care depăşeşte 1.000 de lei.

Mare parte din sumă merge către bunătăţile pentru masa de Paşte – peste 66% vor cheltui între 100 şi 500 de lei. Puţin peste 13% dintre ei spun chiar că bugetul pentru masa de Paşte este sub 100 de lei şi doar 3% plănuiesc să cheltuiască peste 1.000 de lei pentru asta.

Aproape 37% dintre români sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de promoţiile de Paşte şi doar puţin peste 15% nu sunt deloc mulţumiţi. Ca să conteze, o reducere trebuie să fie peste 30%, spun aproape 60% dintre cei chestionaţi. Cele mai urmărite, potrivit sondajului Provident  sunt reducerile şi promoţiile la alimente, în proporţie de peste 66%, iar apoi cele la excursii în ţară.


Fanatik.ro


ULTIMA ORA! E stirea zilei, in Romania! Doua persoane au fost ridicate de jandarmi!


Fanatik.ro


Elena Udrea, mesaj dramatic din Costa Rica! Iti lua tie haine, in loc sa imi ia mie pantofi! Incredibil cui i se adreseaza


Stirile PRO TV


Reacția senatoarei Gabriela Crețu când i se cere să explice vasluienilor de ce o votează

NEWS 2.0

spot_imgspot_img