Toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine – Capital

”Având în vedere că trendul este descendent în continuare, am rămas sub 1 la mie, toți elevii pot participa fizic la ore în școli, începând de mâine. Evident, acolo unde lucrurile sunt diferite, din motive de infrastructură sau alte motive, școlile pot lua decizia de a rămâne în online dacă doresc, iar noi vom primi acele cereri. Dar, de mâine, toți elevii se vor putea întoarce la școală”, a anunțat Alin Stoica.

”Copiii care prezintă certificate și, în continuare, trebuie să rămână acasă, vor trebui să beneficieze și ei de educație, în continuare, online. Sunt câteva mii de elevi care învață online din diverse motive, medicale sau alte motive. Școlile pot organiza cursuri fizic, pentru toată lumea, dacă au situații speciale atunci decizia este la consiliile de administrație ale școlii sau la inspectorate, nu la prefectură”, a adăugat prefectul.

Masca în apropierea școlilor rămâne obligatorie

În ceea ce privește purtarea măștii la o distanță de 50 de metri de școală, prefectul a subliniat că rămâne obligatorie.

”Acea decizie este, în continuare, în vigoare, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare. Toată lumea care staționează este obligată să poarte mască. Deci nu trecătorii, ci cei care staționează pe acea rază. În speță, părinții care își așteaptă copiii”, a transmis prefectul.

Marți, rata de incidenţă a cazurilor de COVID este pentru a doua zi consecutiv sub 1 la mie în Capitală astfel încât autoritățile stabilesc dacă de miercuri vor fi reluate cursurile faţă în faţă pentru toţi elevii din București.

Prefectul Alin Stoica a anunțat că a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va discuta despre acest subiect. Prefectul a spus că trendul infectărilor este descendent ceea ce ar putea permite revenirea tuturor elevilor în școli începând de miercuri.

De asemenea, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, că este posibil ca de miercuri elevii să poată merge la şcoală în Bucureşti, indiferent de clasă.

„Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine (marţi), după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În acest context, ministrul Educaţiei crede că este „posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *