Tragedie cumplită în lumea sportivă. A murit un fost membru al Comitetului Olimpic – Capital

Comitetul Internaţional Olimpic vine cu vești tragice. A fost confirmat decesul unui fost membru

Gian-Franco Kasper, originar din St. Moritz, a ocupat timp de 23 de ani funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), pe care a preluat-o în 1998 şi la care a renunţat luna trecută. Totodată, acesta a fost membru al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) începând din 2003, conform efe.com

Sub mandatul său la FIS s-au desfăşurat cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă: Salt Lake City 2002, Torino 2006, Vancouver 2010, Soci 2014 şi PyeongChang 2018.

Gian-Franko Kasper a fost simbolul schiului modern

În urma tragicului deces, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a transmis că Gian-Franko Kasper a fost simbolul schiului modern atât pentru el cât și pentru întreaga Mișcare Olimpică.

De asemenea, Thomas Bach a punctat că Jocurile Olimpice de iarnă au fost schimbate mulțumită reformelor și adaptărilor luate sub conducerea lui Gian-Franco Kasper.

„Realizările sale depăşesc cu mult propriul sport şi propria federaţie”, a mai spus preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.

„Pentru întreaga Mişcare Olimpică şi pentru mine, Gian-Franko Kasper a fost simbolul schiului modern. Realizările sale depăşesc cu mult propriul sport şi propria federaţie. Cu toate reformele şi adaptările din ultimii ani sub conducerea sa, el a schimbat inclusiv Jocurile Olimpice de iarnă”, a declarat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, potrivit sursei menționate.

Comitetul Internaţional Olimpic a transmis condoleanţe familiei lui Gian-Franco Kasper şi a precizat că, în semn de respect, steagul olimpic va fi arborat în bernă la Casa Olimpică de la Lausanne (Elveţia).

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *