Traseu offroad prin Muntii Baiului

Traseele montane sunt intotdeauna preferatele de catre motociclisti. Spectaculoase, imprevizibile si cu foarte multe provocari, aceste trasee devin o adevarata aventura pentru motociclistii amatori si profesionisti, dar si un test atunci cand achizitionezi o noua motocicleta sau un nou filtru ulei, il gasesti pe unimotors.ro dealer autorizat de piese moto si scuter.

Prin Muntii Baiului

Ai ajuns aici cu ocazia testarii a 3 motociclete japoneze capabile si de drumuri off-road pentru a experimenta lucruri noi. In categoria lor intra marcile de motociclete Honda Africa Twin 1100 , Yamaha Tenere 700 și Suzuki V-Strom 1050XT, renumite pentru seturile de filtru motor extrem de performante.

In primul rand, drumul impresioneaza prin frumusetea privelistilor. Este un drum pe care l-ai face oricand in tihna,  poate cu opriri mai dese pentru a admira si mai mult peisajele.

De multe ori poate ti s-a întâmplat vreodata sa fii furat de peisaje si sa nu mai fii atent la drum, ceea ce este destul de periculos.

Nu este un drum chiar usor, mai ales daca ploua sau daca a plouat puternic cu cateva zile înainte, așa cum se intampla frecvent in aceasta zona cu cantitati mari de precipitatii.

In acest caz, exista riscul sa intalnesti multe zone cu noroi, unde niste cauciucuri cramponate iti sunt foarte utile!

Drumul in sine cuprinde segmente de pamant batatorit amestecat cu piatra, segemente doar de piatra, destul de alunecoasa, cat si segemente de drum forestier cu pietris marunt, plus cateva segmente cu santuri si sleauri.

Recomandarea specialistilor este ca, atunci cand veniti pentru prima oara in aceasta zona, sa nu va aventurati singuri si sa veniti cu cineva care ori a mai fost si stie drumul, ori cineva care are experienta in off-road si va poate ajuta.

De asemenea, sunt cateva urcari mai abrupte pe piatra care necesita un pic de tehnica.

Acces pentru motociclete adventure touring

Pe langa motocicletele de enduro care mananca pe paine traseul acesta, specialistii cu de parere ca motocicletele dual sport sau adventure touring de capacitate mai mica, mai usoare, pana pe la 7-800cc, sunt mai potrivite pentru acest drum.

Desigur, faptul ca se poate urca inclusiv cu un Suzuki V-Strom de 250Kg, denota ca se poate si asa, insa efortul este mult mai mare.

Cum se ajunge in Muntii Baiului?

Drumul catre Muntii Baiului este unul standard si usor de localizat prin mijloace GPS.

turistinfo.ro

Pentru a ajunge aici, poti merge, fie pe Valea Prahovei si la Comarnic sa o iei spre Secaria, fie pe Valea Doftanei si la fel, in mijlocul satului Secaria, sa intrebi un localnic pe unde ajungi pe munte sau spre muntii Baiului/saua Baiului.

Prima urcare din sat poate sa fie un pic descurajanta daca a plouat, deoarece vei avea in fata ta este un amestec de piatra cu noroi foarte alunecos. Desigur, traseul se poate face si in sens invers din Poiana Tapului spre Secaria, doar ca acele urcari care au fost amintite anterior sunt un pic mai dificile vor deveni niste coborari mai abrupte.

Dedicatie si pasiune            

Indiferent de experienta pe care o ai pe traseele de munte, ca esti un novice dornic de exploatarea unor senzatii tari sau un iubitor veritabil al muntelui, dedicatia si pasiunea sunt doua cuvinte de ordine care te vor ajuta sa razbati muntii, iar eforturile tale urmeaza sa fie rasplatite prin satisfactia de care urmeaza sa ai parte odata ce ai cucerit crestele semete ale Muntilor Baiului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *