Trump îl acuză pe Biden că l-a împiedicat să facă campanie electorală și vorbește de o a patra punere sub acuzare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Republicanul Donald Trump l-a acuzat marți pe rivalul său democrat Joe Biden că l-a împiedicat să facă campanie electorală prin faptul că i-a îndemnat pe procurori să îl pună sub acuzare, în pofida promisiunilor de independență din partea Departamentului de Justiție al SUA, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Michael M. Santiago / Getty Images / Profimedia

„M-a acționat în instanță în mijlocul unei campanii electorale pe care o câștig detașat, dar care mă obligă să cheltuiesc timp și bani pe lucruri care nu au nicio legătură cu campania”, le-a spus fostul președinte susținătorilor săi din New Hampshire.

Donald Trump a fost pus sub acuzare de trei ori în decurs de câteva luni în cazuri separate.

Septuagenarul este acuzat de manipulare electorală în timpul alegerilor prezidențiale din 2020, de manipulare neglijentă a unor documente confidențiale și de plăți suspecte către o fostă actriță porno.

A patra punere sub acuzare?

Fostul președinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri, pe care le califică drept o „vânătoare de vrăjitoare” condusă de administrația Biden.

Marți, la un miting în New Hampshire, el a sugerat că numeroasele termene de judecată din lunile următoare legate de aceste cazuri l-ar putea împiedica să fie prezent pe teren.

„Nu aș putea merge astăzi în Iowa sau în New Hampshire, pentru că aș sta într-o sală de judecată cu un procuror care m-a pus sub acuzare pentru acuzații de rahat”, și-a imaginat el.

Președintele Joe Biden se ferește să comenteze problemele juridice ale rivalului său, ca să nu alimenteze acuzațiile acestuia de manipulare a sistemului judiciar.

Donald Trump a sugerat, de asemenea, că o a patra punere sub acuzare ar putea fi anunțată „săptămâna viitoare”.

Ea ar putea fi legată de presiuni electorale exercitate asupra unui oficial din Georgia, după alegerile prezidențiale din 2020.

spot_imgspot_img