Trump o dă în judecată pe E. Jean Carroll pentru defăimare după a fost găsit vinovat că a abuzat-o sexual

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul președinte american Donald Trump a dat-o în judecată marți pe E. Jean Carroll pentru defăimare, acuzând-o că l-a acuzat în mod fals de viol, după ce un juriu a constatat că a abuzat-o sexual, relatează Reuters.

E. Jean Carroll și Donald TrumpFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Plângerea lui Trump împotriva lui Carroll în instanța federală din Manhattan vine după concluzia neobișnuită a unui juriu din mai, potrivit căruia fostul președinte a abuzat-o sexual și a defăimat-o, dar nu a violat-o pe Carroll, fostă editorialistă la revista Elle.

Trump solicită ca aceasta să își retragă acuzațiile și cere despăgubiri compensatorii și punitive nespecificate.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a declarat că plângerea lui Trump este „nimic mai mult decât cel mai recent efort al său de a amâna răspunderea” pentru verdictul juriului.

„Donald Trump susține din nou, contrar atât logicii, cât și faptului, că a fost exonerat de un juriu care a constatat că a abuzat-o sexual pe E. Jean Carroll”, a spus Kaplan.

Plângerea lui Trump semnalează că lupta sa juridică cu Carroll este puțin probabil să se încheie curând, deoarece ambele părți vor face schimb de acuzații și dezmințiri în mass-media.

Trump, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024 și are un avantaj confortabil față de rivalii săi republicani, a negat că a violat-o pe Carroll. El a făcut apel la verdict, care a stabilit că trebuie să plătească despăgubiri de 5 milioane de dolari.

spot_imgspot_img