Trump se pregăteşte pentru o posibilă inculpare în statul Georgia legată de alegerile din 2020

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Securitatea a fost întărită la Atlanta, în statul Georgia unde o anchetă asupra „tentativelor” lui Donald Trump „de a influenţa operaţiunile electorale” din 2020 în acest stat din sud-estul ţării s-ar putea încheia cu o inculpare a fostului preşedinte american în săptămânile următoare, notează AFP și Agerpres.

Donald Trump in instantaFoto: Seth Wenig / UPI / Profimedia

Fani Willis, procuror al comitatului Fulton care include şi Atlanta, anchetează din 2021 asupra omului de afaceri republican şi a însărcinat un mare juriu – un grup de cetăţeni cu competenţe de anchetă – să determine dacă exista suficiente dovezi pentru a-l inculpa. Ea a reuşit să adune mărturii de la apropiaţi ai lui Trump, în special de la fostul său avocat personal Rudy Giuliani.

Acest mare juriu a recomandat deja inculparea pentru 12 persoane a căror identitate nu a fost dezvăluită.

La rândul său, Fani Willis a lăsat să se înţeleagă că ar putea cere o inculpare până la sfârşitul lui august, mai ales pentru capete de acuzare legate de fraude şi ingerinţe electorale împotriva lui Trump, care se ambiţionează să revină la Casa Albă în 2024.

„Munca a fost încheiată. Lucrăm de doi ani şi jumătate. Suntem pregătiţi”, a declarat ea sâmbătă presei locale.

Ancheta a fost declanşată de un apel telefonic din ianuarie 2021 al lui Donald Trump – a cărui înregistrare a fost făcută publică – în care acesta i-a cerut unui înalt responsabil local, Brad Raffensperger, să „găsească” aproximativ 12.000 de buletine de vot pe numele său.

Potrivit unor documente judiciare, anchetatorii au descris „un plan coordonat şi la nivelul mai multor state aplicat de echipa de campanie a lui Trump” pentru a influenţa rezultatele alegerilor.

Omul de afaceri a fost deja inculpat la începutul lui iunie şi sfârşitul lui iulie la nivel federal în dosarul arhivelor Casei Albe. El este acuzat în special că a pus în pericol securitatea Statelor Unite, luând cu el documente clasificate la sfârşitul mandatului său.

Pentru a preveni eventualele presiuni sau violenţe, în faţa tribunalului din centrul oraşului Atlanta unde se desfăşoară ancheta au fost instalate bariere de securitate.

spot_imgspot_img