Turcia interzice intrarea pe teritoriul său a celor care vin din Marea Britanie, după depistarea mai multor cazuri cu noua tulpină de coronavirus – Coronavirus

Turcia impune o interdicţie de intrare pe teritoriul său pentru britanici după ce a depistat 15 cazuri de infectare cu noua variantă mai contagioasă de SARS-CoV-2 la călători provenind din Marea Britanie, a anunțat vineri guvernul de la Ankara, potrivit Reuters.

Ministrul turc al sănătății Fahrettin Koca a declarat că 15 călători au fost izolați, precum și persoanele cu care aceștia au intrat în contact. Niciun alt caz cu noua variantă de Covid-19 nu a fost depistat în cadrul testelor obișnuite efectuate la nivel național.

„Situația este sub control”, a transmis Koca într-un comunicat. „Intrarea în Turcia a celor care sosesc din Marea Britanie a fost suspendată temporar”.

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus în Turcia a crescut cu 212 în ultimele 24 de ore, a comunicat pe de altă parte vineri Ministerul turc al Sănătății, numărul total al morților ajungând astfel la 21.093 în această țară.

De asemenea, numărul cazurilor noi de Covid-19 a fost în ultima zi de 12.203, ceea ce ridică totalul contaminărilor la peste 2,22 milioane de la declanșarea epidemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *