Twitter va șterge conturile inactive de mai bine de jumătate de an – Esential

Twitter va începe să șteargă conturile care au fost inactive de mai mult de șase luni, cu excepția cazului în care userii se conectează înainte de termenul limită 11 decembrie, informează BBC, potrivit Mediafax.

Măsura va include utilizatorii care au încetat din viață, cu excepția cazului în care cineva care are detaliile contului persoanei respective poate să se autentifice. Este pentru prima dată când Twitter elimină conturile inactive pe o scară atât de mare.

Site-ul a spus că măsura este urmarea faptului că utilizatorii care nu se conectează nu au putut să accepte politicile sale de confidențialitate actualizate. O purtătoare de cuvânt a spus, de asemenea, că va fi îmbunătățită credibilitatea, prin eliminarea conturilor inactive din numărul de urmăritori, lucru care poate oferi utilizatorului un sentiment nejustificat de importanță.

Primul lot de conturi șterse va fi din cele înregistrate în afara SUA. Twitter a precizat că măsura nu este, așa cum sugerau unii utilizatori, o încercare de a elibera nume de utilizator.

În viitor, firma a spus că va analiza și conturile în care oamenii s-au autentificat, dar nu „fac nimic” pe platformă. O purtătoare de cuvânt nu a oferit detalii, în afara faptului că firma folosește numeroase semnale pentru a determina utilizatori umani autentici.

Site-ul a trimis e-mailuri utilizatorilor de conturi care vor fi afectate de ștergeri. Firma nu spune câte conturi curente se potrivesc criteriilor, dar se așteaptă să fie multe milioane. Conform celui mai recent raport, din septembrie, Twitter are 145 de milioane de utilizatori activi zilnic monetizabili, adică utilizatori care intră în contact cu publicitatea Twitter zilnic. Întrucât inactivitatea se bazează pe logare, nu pe conturile de bot, cum ar fi cele care trimit automat știri sau alerte, ar urma să fie șterse și conturile create special ca arhive, cum ar fi @ POTUS44, o colecție a tweet-urilor președintelui Barack Obama din timpul funcției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *