Ucraina a doborât 3 avioane rusești Su-34 într-o singură zi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Forțele ucrainene au doborât joi trei avioane de atac rusești Su-34, a confirmat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, pentru Kyiv Independent.

Bombardiere de atac Su-34Foto: Mikhail Golenkov / Sputnik / Profimedia Images

Primul Su-34 a fost doborât în estul țării, potrivit Forțelor Aeriene.

Celelalte două avioane Su-34 au fost doborâte în jurul orei locale 9 a.m., în apropiere de Avdiivka și Marinka, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, Mikola Oleșciuk.

Armata ucraineană anunțase și marţi seara, pe Facebook, că a doborât două avioane ruse de vânătoare-bombardiere de tip Suhoi 34 (Su-34) şi patru drone de recunoaştere, relatează AFP.

Suhoi Su-34 este un bombardier avansat cu dublă comandă. A fost conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Este o variantă de atac a avionului Su-27.

Rusia a pierdut circa 12 avioane Su-34 numai în luna februarie, potrivit Forțelor Aeriene. Se estimează că fiecare avion costă aproximativ 36 de milioane de dolari.

Două avioane rusești de recunoaștere A-50 (de tip AWACS) au fost, de asemenea, doborâte de forțele ucrainene în ianuarie și februarie, fiecare costând aproximativ 330 de milioane de dolari.

Pe același subiect:

spot_imgspot_img