Ucraina: Canalul RT vizat de alte 12 anchete în Marea Britanie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autoritatea britanică de reglementare audiovizuală a anunţat miercuri deschiderea a 12 anchete suplimentare privind lipsa de imparţialitate în programele canalului de stat rus în engleză RT pentru reflectarea invaziei ruse a Ucrainei, notează AFP.

Russia Today pe YoutubeFoto: Web Pix / Alamy / Profimedia Images

Acestea ridică la 27 numărul de anchete deschise de organismul de reglementare, scrie Agerpres. „Suntem foarte îngrijoraţi de volumul programelor la RT care ridică potenţiale probleme în baza Codului radiodifuzării şi, pe măsură ce anchete noastre progresează, examinăm dacă RT ar urma să mai păstreze o licenţă britanică”, a explicat autoritatea de reglementare, Ofcom, într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare a anunţat luni că a deschis 15 anchete privind RT.

Organismul de reglementare a spus că a constatat „o creştere importantă a numărului de programe” care ar putea face obiectul procedurilor. El a precizat că pentru subiecte la fel de importante precum criza din Ucraina, toate media dispunând de licenţe de difuzare trebuiau „să respecte cerinţe speciale în materie de imparţialitate”, cu „măsuri suplimentare (…) precum acordarea de pondere necesară unei game largi de opinii”.

Canalele reţelei internaţionale RT (fostă Russia Today) se află în colimator în ţările occidentale, fiind acuzate de „minciuni” asupra războiului din Ucraina de către Uniunea Europeană care doreşte să le interzică.

În Marea Britanie, guvernul a cerut săptămâna trecută să reexamineze licenţa sa de difuzare, dar prim-ministrul Boris Johnson a spus că vrea să lase Ofcom să decidă mai degrabă decât politicienii, în numele „libertăţii de exprimare”.

spot_imgspot_img