Ucraina – Primarul Kievului anunţă explozii şi atacuri cu drone, fiind emise alerte de raid aerian pentru întreaga ţară

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunţat explozii în capitala ucraineană, iar alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina vineri dimineaţă, conform CNN.

Clădire avariată în Kiev după un atac masv cu droneFoto: Danylo Antoniuk / AFP / Profimedia Images

„Au fost explozii în oraş. Apărarea antiaeriană funcţionează. Un alt val de drone se îndreaptă spre Kiev”, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Cu o zi în urmă, o fetiţă, mama ei şi o altă femeie au fost ucise în timpul unui atac cu rachete ruseşti asupra Kievului, după ce adăpostul antiaerian în care s-au grăbit să intre nu s-a deschis, potrivit martorilor oculari, ceea ce a determinat autorităţile locale să deschidă o anchetă, în timp ce cazul din capitală l-a făcut pe primarul din Liov să ordone inspecţii la toate adăposturile aeriene ale celui mai mare oraş din vestul ţării.

În noaptea de joi spre vineri, conform informațiilor preliminare citate de media ucraineană, mai mult de 30 de ținte aeriene de diferite tipuri au fost detectate și distruse în spațiul aerian deasupra și în jurul Kievului de către forțele ucrainene.

Atacul a fost combinat – drone și rachete în același timp. Lansările au fost efectuate din regiunea Caspică, iar Kievul a fost atacat din diferite direcții de drone.

Nu există informații despre distrugeri și victime, a adăugat șeful KMVA regiunea Kiev.

spot_imgspot_img