UDMR-ul, criticat și pălmuit în tabăra de la Băile Tușnad, pentru interesele personale

Miile de voturi dobândite în afara Carpaților de UDMR la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, au creat un prilej de amuzament ironic la adresa politicienilor din organizație. La masa de pe scena amenajată în aer liber, pe 27 iulie, Laszlo Tokes a alocat câteva minute bune pentru a critica dur acțiunile partidului UDMR, dezinteresul față de problemele reale ale cetățenilor maghiari din România, dar și faptul că această formațiune stăpânită de interese personale abia mai reușește să supraviețuiască în lumea politică.

Pentru voturile din Teleorman, din satul de baștină a lui Dragnea, merită felicitări speciale. Să zică cineva că ungurii din România nu o duc bine în România! Dar, hai să fim serioși, să vedem clar că din cauza unor interese de partid, abia atingând pragul de intrare, UDMR-ul benevol a renunțat la un mandat, ba chiar a riscat și dobândirea celor două rămase, afirmă Laszlo Tokes, care mai adaugă că nu există colaborarea necesară pentru reprezentarea intereselor națiunii maghiare. Fostul deputat european critică faptul că UDMR-ul, singurul partid aflat la putere în România a devenit un scop în sine, pe când scopurile adevărate precum autonomia, învățământul superior maghiar, drepturile lingvistice și cauza ceangăilor au fost abandonate.

UDMR-ul a fost taxat de Tokes pentru că s-a axat doar pe voturi: Nimeni nu e mai important decât obținerea unui rezultat bun la alegeri, nu luptă pentru drepturi ci împotriva căderii din Parlament. E o eroare politica unilaterală UDMR-ului. Principiul Una e Tabăra, nu înseamnă negarea unui pluralism sănătos ori monopolul politic al unui singure organizații. Dacă vrem să rezistăm provocărilor din România, trebuie să urmărim exemplul FIDESZ – a conchis Laszlo Tokes.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *