UE nu vrea să poarte un război al subvenţiilor cu Statele Unite

Comisia Europeană intenţionează să prezinte miercuri un pachet de măsuri de promovare a industriei europene, ca răspuns la pachetul de subvenţii de 370 de miliarde de dolari al Statelor Unite pentru promovarea tehnologiilor ecologice.

În decembrie, UE a declarat că îşi va adapta normele privind ajutoarele de stat pentru a preveni un exod al investiţiilor declanşat de Legea privind reducerea inflaţiei a administraţiei Biden, temându-se că aceasta ar putea atrage întreprinderile din UE şi dezavantaja companiile europene.

“Aceasta este o provocare pentru competitivitatea noastră care se adaugă la provocările deja existente”, a declarat Gentiloni.

Un proiect al planului Comisiei de sprijinire a industriilor care se confruntă cu concurenţa americană şi chineză, consultat luni de Reuters, a precizat că acesta va produce un cadru de reglementare mai simplu pentru producătorii de tehnologii considerate esenţiale pentru îndeplinirea obiectivelor UE în materie de schimbări climatice, inclusiv proceduri de autorizare mai rapide.

“Nu vom începe această discuţie de la capăt, adică de la finanţare”, a spus Gentiloni.

Comisia Europeană nu va propune niciun nou împrumut comun al UE, se arată într-un proiect al “Planului industrial pentru Green Deal”, publicat luni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *