Un alt mare producător european ne dă cu flit! România pierde miliarde de euro | NEWS20

În iulie anul trecut, producătorul auto german BMW AG a anunţat că va investi peste un miliard de euro în construirea unei fabrici la Debrecen, în Ungaria, pentru a-şi extinde capacităţile de producţie în Europa, unde vinde 45% din vehiculele sale. BMW analizase atunci câteva oraşe europene pentru a stabili unde va fi noua sa fabrică.

Potrivit articolelor din presa sârbă, constructorul german Volkswagen a decis să construiască o fabrică în Serbia, iar primele maşini care vor ieşi de acolo sunt aşteptate în 2023.

Cel mai mare producător de automobile din lume a optat pentru Serbia, respingând astfel România, Turcia, Macedonia de Nord şi Bulgaria, scrie Serbianmonitor.com.

Investiţia este estimată la 1,4 miliarde de euro, fabrica ar trebui să aibă 5.000 de muncitori şi o producţie anuală de 300.000 de maşini. Ziarul german Deutsche Welle, pe de altă parte, a scris că preferata Volkwagen fusese Bulgaria.

“Avantajul Bulgariei este că este un stat membru al UE, economia sa este înfloritoare şi este o ţară paşnică”, a declarat pentru Deutsche Welle şeful Camerei germane-bulgare pentru industria comerţului, Mitko Vassilev.

Nu este un secret faptul că germanii au intenţionat să deschidă o nouă unitate în această parte a Europei. Însă dilema lor a fost pentru ce ţară să opteze. România şi Bulgaria au fost preferate pentru că sunt membre ale Uniunii Europene şi era de aşteptat ca acestea să fie primele care obţin noua investiţie. Turcia a fost, de asemenea, ferm favorită, considerând că are o piaţă de 80 de milioane de consumatori.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *