Un deputat rus acuză că mobilizarea lui Putin este „o amenințare pentru securitatea Rusiei”

0
1

Implementarea inegală a mobilizării parțiale de către președintele rus Vladimir Putin provoacă fracturi sociale care determină spațiul informațional rusesc să “marginalizeze și mai mult comunitățile minorităților etnice”, afirmă Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă evaluare a conflictului din Ucraina.

soldati rusi mobilizati la razboiFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Atacul de la un poligon din regiunea Belgorod, în urma căruia cel puțin 11 persoane au murit și alte 15 au fost rănite, a fost probabil o consecință naturală a politicii continue a Kremlinului de a folosi comunitățile sărace și minoritare pentru a-și înlocui forțele pe front, protejând în același timp cetățenii ruși mai bogați.

Surse rusești au dat vina pentru acest schimb de focuri de armă pe doi cetățeni ruși de etnie tadjică care fuseseră mobilizați cu forța.

În urma acestui incident, spațiul informațional rusesc a răspuns în mare parte cu o retorică virulent xenofobă împotriva migranților din Asia Centrală și a altor grupuri sociale.

Liderul facţiunii parlamentare a partidului „Rusia Justă”, Serghei Mironov, a criticat marți Kremlinul printr-un mesaj lung și xenofob la adresa politicii de migrație a Rusiei, susținând că mobilizarea a expus fracturile din cadrul sistemului rusesc de imigrație.

Mironov, care este deputat în Duma rusă de Stat, a acuzat comisarii militari că permit accesul în forțele armate ruse a persoanelor care reprezintă o amenințare pentru securitatea Rusiei și a acuzat comisariatele militare că își țin ușile larg deschise pentru persoanele din Asia Centrală.

Mironov a propus un moratoriu privind acordarea cetățeniei ruse cetățenilor din Tadjikistan.

Apelurile lui Mironov pentru reforma imigrației demonstrează rolul pe care mobilizarea parțială pare să-l fi jucat în catalizarea diviziunilor etnice, a rasismului și a xenofobiei în spațiul intern rusesc, în special împotriva minorităților etnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here