Un nou an fără trofeul Ligii Campionilor în vitrina Manchester City! Cum explică Guardiola eşecul din finală – Capital

0

Sâmbătă seara, Chelsea Londra s-a impus în faţa celor de la Manchester City în finala Champions League, cu scorul de 1-0.

Acest sezon de Liga Campionilor este astfel din nou un eşec pentru antrenorul Pep Guardiola, adus în urmă cu cinci ani pe Etihad Stadium cu un obiectiv foarte clar: aducerea marelui trofeu european în vitrina celor de la Manchester City.

“Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut (…) S-a văzut că a fost prima noastră finală”, a declarat Pep Guardiola cu amărăciune după meciul de sâmbătă. Antrenorul a făcut şi o promisiune fanilor Manchester City.

“A fost prima noastră finală şi cred că ne-am ridicat la un nivel bun (…) Un meci echilibrat”

“Am făcut un sezon excelent. Sunt trist pentru că am pierdut, am avut şi noi ocazii bune. A fost prima noastră finală şi cred că ne-am ridicat la un nivel bun. A fost un meci foarte echilibrat, ne-am ridicat la nivelul unei echipe puternice şi foarte agresive.

Sunt trist. Nu am suferit pe faza defensivă, dar am avut probleme la construcţie. Cred că am fi putut juca şi mai bine, dar s-a văzut că a fost prima noastră finală. Din punct de vedere defensiv cred că am fost destul de solizi.

Nu am profitat de ocaziile pe care le-am avut şi Chelsea a câştigat. Acum vreau să plec acasă cu familia mea. Apoi voi reveni la club. Va fi cel mai bun club din lume în următorii ani”, a spus antrenorul spaniol în vârstă de 50 de ani, potrivit Marca.

După prăbuşirile aproape inexplicabile în semifinalele competiţiei din sezoanele precedente, Guardiola a dus Manchester pentru prima oară într-o finală de Champions League, însă echipa sa nu a putut înscrie, în ciuda jocului spectaculos, iar trofeul mult râvnit se mai amână cu un an de zile.

Care a fost sursa problemelor în finala pierdută în faţa Chelsea?

Analiştii sportivi consideră că sursa problemelor din defensiva celor de la Manchester City a fost schimbarea făcută de Pep Guardiola pentru marea finală.

Nu a existat un mijlocaş la închidere, Fernandinho sau Rodri, iar antrenorul spaniol a preferat o formaţie ultra-ofensivă care a lăsat spaţii largi în apărare pentru contraatacurile lui Chelsea. Singurul gol al partidei, marcat de Havertz în minutul 42, a venit de altfel în urma unui astfel de contraatac în viteză.

Defensiva slabă poate că nu ar fi contat dacă atacul lui Manchester City ar fi înscris în poarta lui Chelsea, însă Raheem Sterling a fost dominat aproape toată seara de Reece James pe flancul stâng al atacului, iar echipa lui Guardiola a fost departe de maşinăria de înscris goluri care a câştigat Premier League în acest sezon.

Sursa foto: Facebook

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *