Un român cu simptome de gripă, internat la Roma – Esential

Un cetăţean român se află internat la spitalul de boli infecţioase „Lazzaro Spallanzani” din Roma cu simptome de gripă, compatibile cu cele provocate de Coronavirus, au confirmat pentru Hotnews.ro surse apropiate spitalului italian. În cursul dimineţii se aşteaptă rezultatul analizelor.

Potrivit aceloraşi surse, pacientul a fost transportat la Roma în cursul serii de joi, de la secţia de Urgenţe a spitalului din Tivoli (localitate aflată la circa 30 de km de capitală).

Cetăţeanul român a fost transportat la spitalul Spallanzani având în vedere că spitalul din Tivoli nu dispune de aparatura necesară pentru a efectua controalele şi măsurile prevăzute de protocol. El se află în izolator, la fel ca cei doi turişti chinezi cărora le-a fost confirmat diagnosticul.

La ora 12:00 (ora Italiei) ar urma să fie emis un buletin medical al Spitalului şi al Ministerului Sănătăţii cu situaţia la zi a cazurilor.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Spitalului Spallanzani Giuseppe Ippolito, a asigurat că cele două cazuri confirmate “au fost izolate” şi că “persoanele infectate vor fi identificate, neexistând riscuri pentru populaţie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *