Ungaria, sancţionată dur de către UEFA! Meciuri fără spectatori şi o amendă uriaşă. Ce au făcut fanii maghiari – Capital

Decizie drastică împotriva Ungariei! UEFA a sancţionat naţionala de fotbal a acestei ţări, din cauza fanilor ungari care au comis derapaje rasiste şi homofobe în timpul meciurilor disputate la Budapesta, în cadrul EURO 2020.

Două meciuri fără spectatori şi amendă uriaşă, de 100.000 de euro!

Puskas Arena, din Budapesta, a fost gazda a trei meciuri în faza grupelor, adică Ungaria-Portugalia, Ungaria-Franța, Portugalia – Franța, la care se adaugă şi partida Olanda-Cehia din optimile de finală, notează gsp.ro.

UEFA a decis că Ungaria va juca următoarele două meciuri de pe teren propriu, organizate de forul european, fără spectatori. Mai mult, Federaţia de Fotbal din Ungaria a fost amendată cu 100.000 de euro.

Dacă fanii Ungariei vor recidiva, pedeapsa va fi majorată

Din fericire pentru fanii maghiari, decizia nu se aplică şi când vine vorba despre preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal, acea competiţie fiind organizată de FIFA.

În cazul în care fanii vor comite orice fel de abatere la revenirea în tribune, după cele două meciuri cu porţile închise, atunci Ungaria va fi obligată să mai dispute un nou meci fără spectatori.

Ce a dus la decizia luată de UEFA împotriva Ungariei?

Au fost probleme la partida Ungaria-Franţa de la EURO 2020, încheiată cu scorul de 1-1. Fotografii acreditaţi la partida de pe Puskas Arena au auzit strigăte de maimuță venite dinspre peluza ultrașilor maghiari, a scris L’Equipe. Aceste manifestări au avut loc de mai multe ori, mai ales în prima repriză, atunci când mingea era la Paul Pogba sau N’Golo Kante.

În plus, cotidianul spaniol AS a scris despre manifestări obscene şi la meciul Portugalia-Ungaria, încheiat 3-0. Ultraşii ungari ar fi făcut gesturi obscene la adresa starului portughez Cristiano Ronaldo, strigându-i şi insulte precum “Cristiano, homosexualule!” în timpul meciului.

În total, 56.000 de fani au asistat la meciurile de pe Puskas Arena din Budapesta, la acest campionat european.

Sursa foto: hungarytoday.hu

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *