Uniunea Europeană își redeschide complet graniţele pentru persoanele vaccinate! Care sunt însă condițiile – Capital

Uniunea Europeană își redeschide complet graniţele pentru persoanele vaccinate! Scăderea numărului de infectări și avansaul campaniei de vaccinare stau la baza adoptării deciziei.

Toruși, vor primi vizite de intrare în UE doar persoanele care au avut două doze de vaccin coronavirus.

Uniunea Europeană își redeschide complet graniţele! Vaccinarea, condiție obligatorie

Uniunea Europeană a convenit miercuri să-şi redeschidă complet graniţele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit surselor AFP.

Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor membre ale UE observând o tendinţă săptămânală descendentă.

Potrivit mai multor surse, oficialii UE au recomandat miercuri la o şedinţă ca normele să fie modificate pentru a permite vizite în UE de către persoanele care au avut două doze de vaccin
coronavirus.

Între timp, Olanda şi Franţa îşi relaxează măsurile de restricţie legate de coronavirus începând de miercuri.

O decizie cu privire la adăugarea Regatului Unit şi a altor ţări la ”lista sigură” a UE va fi luată oficial vineri.

Călătorilor din locaţiile de pe ”lista sigură” li se permite să intre în blocul comunitar chiar dacă nu sunt vaccinaţi. Vor fi însă obligaţi să prezinte dovezi ale unui test negativ recent.

”Vaccinarea ne va ajuta să depăşim pandemia”

”Astăzi, am depăşit 200 de milioane de vaccinări în UE. Suntem pe cale să ne atingem obiectivul: livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% din populaţia adultă a UE până în iulie.

Vaccinarea ne va ajuta să depăşim pandemia” , a scris pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Sub o presiune uriașă, europenii și-au păstrat valorile și au demonstrat că și în vremuri de pandemie sunt capabili să abordeze cu putere marile provocări, iar prin Acordul European, un întreg continent s-a mobilizat pentru a combate schimbările climatice, cea mai evidentă amenințare pentru sănătatea planetei”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la evenimentul anual „Starea Uniunii” organizat de Institutul Universitar European de la Florența, care a avut loc la începutul lunii.

Ea a subliniat că Uniunea Europeană nu a fost concepută pentru a face față problemelor de sănătate sau pentru a combate o pandemie.

”Îmi amintesc foarte clar primele zile ale pandemiei. Și îmi amintesc apelul Italiei către Europa, poporul italian a cerut ca Europa să intervină. Au cerut solidaritate și coordonare europeană. Și au avut dreptate. Italia avea dreptate. Europa a trebuit să intervină și asta am făcut”, a mai spus von der Leyen.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *