Tot ce trebuie să ştii despre părul vopsit

Deja nu mai e un secret că părul frumos ne dă o stare de bine. Și pentru că e foarte important să ne menținem nu doar acum, ci în fiecare zi, cât mai optimiste și mai încrezătoare, eu zic că nu trebuie să omitem din rutina noastră și micile ritualuri de înfrumusețare.

Probabil că nu există nicio fată care nu s-a gândit măcar o dată că își dorește să își vopsească părul. Dacă te întrebi însă oare cu ce culoare ți-ar sta cel mai bine și cum să faci astfel încât să dureze cât mai mult timp, iată care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți vopsești părul

Cum funcţionează colorarea părului?

De o lungă perioadă de timp, colorarea părului a fost o afacere serioasă! De exemplu, „eroii” din Grecia antică ar fi folosit săpunuri și înălbitori duri, pentru a-și lumina și pentru a-și înroși părul până la culoarea care a fost identificată cu „onoare și curaj”. Romanii din primul secol au preferat părul întunecat, care a fost făcut astfel cu un colorant fabricat din nuci fierte și praz.

Astăzi, culoarea părului rămâne „caldă”, cu o creștere de 75% a femeilor care se pare că își vopsesc părul. (În 1950, doar aproximativ 7% dintre femei și-au colorat părul. Și când au făcut-o, au făcut-o să „acopere” culoarea lor naturală pentru firele albe și, de obicei, nu doreau ca nimeni să știe că au făcut-o!).

Este o adevărată provocare să te vopseşti, deoarece trebuie întreţinut foarte bine firul de păr, trebuie îngrijit şi menţinută culoarea. Însă, este foarte frumos să ai un păr vopsit frumos.

Testează vopseaua înainte să o folosești

Acest lucru se aplică și atunci când te vopsești acasă, dar și la salon. Înainte să începi procesul de colorare sau de decolorare, testează puțină vopsea pe zona tâmplelor sau a cefei pentru a verifica dacă pielea ta o poate suporta. De asemenea, oricând simți vreo mică înțepătură sau usturime, clătește urgent produsele din păr.

Foarte multe magazine cosmetice au la vânzare vopsele de păr pentru toate buzunarele şi toate gusturile.

Ai grijă ce produse folosești pentru păr

Sănătatea părului este mai importantă decât aspectul acestuia, cel puțin în prima fază. Un păr sănătos poate fi vopsit în mod repetat pentru a ajunge la rezultatul dorit. Unul dintre produsele care rănește cel mai tare părul este oxidantul sau decolorantul, folosit pentru a deschide nuanța firului de păr. Chiar dacă un oxidant mai puternic poate însemna o decolorare mai rapidă, este mai important să folosești un oxidant mai blând și a repede procesul de mai multe ori.

Pregătește părul pentru vopsire

Procesul de vopsire în sine avariază și agresează părul astfel că, cu o seară înainte să te vopsești ar trebui să îți speli părul și să îți aplici un balsam sau o mască pentru a te asigura că firul tău de păr absoarbe toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a rezista procesului de vopsire. Esteto.ro are o multitudine de produse cosmetice, pentru foarte multe tipuri de probleme ale părului şi nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *