Unul dintre medicii de la Institutul „Nasta” cercetați pentru mită a murit într-un accident rutier – surse

0
1

Un bărbat a murit, duminică dimineaţă, într-un accident rutier în oraşul Otopeni, unde a intrat cu mașina într-un cap de pod, a anunțat Poliției Ilfov. Conform unor surse citate de Digi 24 și ProTV, ar fi vorba despre unul dintre doctorii de la Institutul „Marius Nasta” din București cercetați pentru luare de mită.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit Poliției Ilfov, accidentul a avut loc în jurul orei 9.40, la kilometru 18 al DN1, în Otopeni.

  • „La data de 8 octombrie, în jurul orei 9.40, poliţiştii oraşului Otopeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii rutieri din Otopeni şi ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.
  • Din primele verificări au constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în structura pasajului căii ferate, aflată pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj medical, care a declarat decesul bărbatului respectiv”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov, conform Agerpres.

Potrivit unor surse citate de Digi 24 șiProTV, ar fi vorba despre unul dintre doctorii de la Institutul „Marius Nasta” din București cercetați pentru luare de mită.

„În cele două cauze (două dosare penale) s-a reţinut că, pe parcursul anilor 2022 – 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, afirmau procurorii Parchetului Tribunalului București.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here