UPDATE Ministerul rus al apărării: Rachetele rusești de înaltă precize au distrus fabrica Artem din Kiev / Armata ar fi lovit ținte militare și dinspre Marea Neagră

Ministerul rus al apărării a transmis vineri că trupele rusești au distrus unitățile de producție ale unei fabrici de rachete spațiale din capitala Ucrainei. Rușii susțin că au folosit rachete de înaltă precizie și cu rază mare de acțiune. Oficialii de la Kiev au anunțat vineri că cel puțin o persoană a muritdupă ce rachetele rusești de croazieră au lovit un bloc de locuințe de 25 de etaje, distrugând parțial două nivele.

Rușii au lovit cu rachete clădiri din KievFoto: Emilio Morenatti / AP – The Associated Press / Profimedia

De asemenea, potrivit Reuters, armata rusă a anunțat vineri că a lovit mai multe ținte ale ucrainenilor cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Neagră.

Potrivit sursei citate de Reuters, ministerul rus a spus că armata a folosit rachete de mare precizie și cu rază mare de acțiune în atacul de joi seara asupra capitalei Kiev.

“Forțele armate ale Federației Ruse continuă operațiunea militară specială din Ucraina”, a transmis ministerul apărării de la Moscova.

“Arme de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune au distrus unitățile de producție ale întreprinderii Artem producătoare de rachete din orașul Kiev”, a mai precizat ministerul citat de Reuters.

Primarul capitalei Vitali Klitschko a precizat vineri că o persoană a fost găsită moartă sub dărâmăturile unui bloc lovit de rachetele rusești. Anterior, serviciul ucrainean de urgențe transmitea că 10 persoane au fost rănite, dintre care 4 spitalizate după atacul cu rachete rusești asupra Kievului.

Două explozii puternice au zguduit joi seară un cartier central din Kiev, după ce forțele ruse ar fi tras asupra capitalei ucrainene, a anunțat într-o postare online primarul orașului Vitali Klitschko.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *