Urmeaza sa amenajezi baia? Iata cateva greseli pe care este important sa nu le faci!

       Materialele nepotrivite, cromatica gresita sau aleegerea unui mobilier cu un design neinspirat sunt doar cateva lucruri care pot transforma cu usurinta o incapere spectaculoasa intr-un veritabil kietsch daca nu suntem atenti. Aceasta regula am putea spune ca este universal valabila, pentru ca aceste lucruri se regasesc practic in fiecare dintre acestea. Baia nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula si in general este una dintre incaperile care genereaza adevarate paradoxuri in randul proprietarilor de locuinte din pricina faptului ca o simpla alegere neinspirata poate strica toata estetica unei bai. Un lucru deosebit de important pe care trebuie sa il stim despre baii si despre amenajarea acestora, este faptul ca intregul proces de amenajare trebuie gandit in asa fel incat estetica si functionalitatea sa se regaseasca intr-o armonie perfecta.

            Una dintre provocarile care se contureaza foarte bine atunci cand vorbim despre amenajarea bailor reiese din faptul ca in general spatiul disponibil este unul destul de restrans, in special daca vorbim despre apartamente. Acest lucru ne lasa de obicei optiuni destul de limitate, pe care daca nu le vom lua in calcul, riscam sa ne alegem cu o baie inghesuita, de unde sa lipseasca complet confortul. In cele ce urmeaza, am pregatit pentu tine o serie de lucruri pe care este important sa NU le faci in procesul de amenajare al baii.

            Nu cumpara obiecte si produse sanitare fara a tine cont de spatiul disponibil.

            Este adevarat ca producatorii de mobilier de baie ne intampina la ora actuala cu o gama foarte larga de produse, care mai de care mai interesante si mai aspectuase, insa nu ar trebui ca acest lucru sa fie unicul criteriu de selectie al clasicului mobilier pentru baie. Daca iti doresti o baie moderna, un mobilier ales in mod inspirat este unul care are un desiign si o cormatica simpla, dar care este totodata si compartimentat intr-un mod cat mai practic si mai inteligent. Tot la acest capitol este important de mentionat faptul ca dfaca spatiul nu iti permite sa optezi pentru o vana clasica, cel mai bine este sa iei in calcul alegerea unei cabine de dus pentru a salva niste spatiu.

            Nu incarca baia cu tot soiul de decoratiuni.

            Daca nu dispui de o baie cu un spatiu generos, ai putea chiar uita complet de decoratiuni, pentru ca desi ele pot infrumuseta vizibil orice spatiu, utilizate in exces pot da impresia unui spatiu aglomerat si mult mai restrans decat este el defapt. Daca insa ai o baie cu un spatiu disponibil generos, decoratiunile te vor ajuta sa il infumusetezi si sa oferi baii o atmosfera unica.

            Nu transforma cromatica din baie intr-un amalgam de culori.

            Culorile dintr-o incapere sunt in mod cert cele care confera “viata” spatiilor din cadrul unei locuinte, insa utilizate in exces pot creea impresia unui spatiu restrans. Stilul de amenajare modern se bazeaza pe o cromatica cat mai simpla, in care sa nu intre mai mult de doua culori. Pentru a obtine un rezultat cu adevarat spectaculos in ceea ce priveste amenajarea si cromatica baii, este recomandat sa te asiguri ca intre culorile elementelor care se regasesc in baie exista un acord cromatic cat mai deosebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *