Utilaje necesare pentru fabricarea peleților

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!


Dacă ai bifat pașii birocratici în deschiderea noii firme și te-ai ocupat de închirierea spațiului și celelalte aspecte administrative, este momentul să treci la pasul următor și să te echipezi cu utilajele necesare pentru producerea peleților. Noi te ajutăm cu recomandări utile din care să alegi utilajele profesionale care răspund nevoilor tale. 

Linie de producție a peleților

Când trebuie să alegi utilajele necesare prelucrării lemnului, ai în vedere că poți opta pentru utilaje complexe sau utilaje individuale. În cazul de față, o variantă care însumează mai multe acțiuni care duc la formarea peleților este o linie peleti.

Pe piață, există multe modele de la firme de renume în domeniu. Fiecare are accesorii și mașinării diferite, așa că te poți orienta către una care să răspundă nevoilor tale și care să facă mai ușoară munca angajaților de la producție.

O linie de producție a peleților poate fi formată din: buncăr cu mixer pentru alimentare, moară pentru rafinarea materialului, ciclon transportor, siloz de alimentare pentru presa de peleți, mixer apă, presa peleți, sita vibrantă și sistem de răcire, încărcător și mașină de însăcuit. În buncărul cu mixer se va încărca rumeguș și de acolo pornește procesul de producție.

Unele linii de peleți mai conțin și alte utilaje care produc rumegușul. Dacă nu dorești să îl produci tu, poți opta pentru prima variantă, achiziționându-l separat. Dacă, însă, vrei să transformi bucățile de lemn în rumeguș, orientează-te către o linie de peleți care să conțină și următoarele componente: tocător de lemne, concasor cu fracție fină, uscător pentru materia primă.

Pe lângă acest utilaj complet de producție, furnizorii te pot ajuta și cu utilaje individuale, care se ocupă strict de o etapă din proces. Câteva dintre aceste utilaje pe care le poți avea în vedere pentru fabricarea peleților sunt:

Tocător

Tocătoarele de lemn pot fi orizontale sau verticale și au diferite dimensiuni. Puterea, productivitatea, numărul de cuțite și alte specificații ale tocătorului depind mărimea și modelul ales. Așadar, îți recomandăm să optezi pentru un tocător care să răspundă nevoilor tale și să îl folosești în funcție de cum și cât vrei să produci.

Scopul tocătorului este de a măcina diferite bucăți din lemn cum ar fi crengi, bușteni sau alte deșeuri de tâmplărie și de a le transforma în așchii. Dimensiunea tocăturii obținute depinde de numărul de cuțite pe care îl are tocătorul.

Uscător

Dacă optezi pentru realizarea rumegușului, pe lângă un tocător profesional, ai nevoie și de un uscător pentru rumeguș. Și acestea diferă în funcție model și, respectiv, o serie de specificații. Pentru a fi sigur că îl alegi pe cel potrivit, poți discuta cu un specialist care te poate ajuta cu sfaturi și, bineînțeles, o ofertă personalizată.

Poți alege un uscător cu tambur rotativ sau un uscător aerodinamic. Primul funcționează ca o singură unitate funcțională, fiind format din șnec transportor, cazan de aer cald, ventilator și transportor.

Uscătorul aerodinamic funcționează printr-un generator de căldură care injectează aer cald în camerele de uscare. Spre deosebire de prima variantă, uscătorul aerodinamic are mai multe avantaje, printre acestea numărându-se spațiul mic pe care îl ocupă, siguranța pe care o oferă datorită temperaturii mai reduse la care funcționează, consumul mai redus de energie, instalarea și întreținerea ușoare.

Mașină de însăcuit peleții

Pentru a facilita procesul de producție, poți apela și la o mașină de însăcuit peleții. Vei economisi timp și putere de muncă. Pe piață, există mai multe modele de astfel de mașini. În general, ele sunt compuse din buncăr pentru stocarea peleților, cântar, sistem de încărcare, buncăr de descărcare.

Presă pentru peleți

Aici are loc procesul propriu-zis de realizare a peleților. Așadar, cadă nu ai optat pentru o linie completă de producere a peleților, vei avea, cu siguranță, nevoie de o presa peleti. Puterea, gradul de producție, dimensiunea și numărul de role ale acestora depind de modelul ales. Fiind un utilaj atât de important de producție, îți recomandăm să te informezi cu atenție înainte și chiar să ceri părerea furnizorului.

În general, o presă pentru peleți este formată din mixer/dozator la intrare (și pentru adăugarea de apă), sistem de aspirație și răcire pentru camera de compresie, sistem de lubrifiere a rulmenților, sistem de lubrifiere în circuit închis, sistem de lubrifiere a matriței la sfârșitul ciclului de lucru, grup de transmisie.

Alegerea utilajelor potrivite este importantă pentru nivelul de productivitate a fabricii  și, implicit, pentru profitul companiei tale. Informează-te înainte și discută cu persoane specializate pentru a lua cea mai bună decizie!

spot_imgspot_img